Різдвяні пряники від Шефа

Кілька років я був у пошуках ідеальних рідзвяних пряників. Самі знаєте, як це буває: то дуже сухі, то приготування складне, то інгредієнтів стільки, що місця на столі не вистачає. І ось, нарешті, я ї знайшов.
У рецепті я дам точні пропорції прянощів, які потрібно об’єднати . Нічого складного, ніяких рідкісних продуктів. Ідея більше в тому, що кожна пряність несе свою роль і правильні пропорції дадуть приголомшливий аромат !
• Мед – 200 г
• Кориця – 2 ч.л.
• Імбир – 2 ч.л.
• Цедра апельсину – 1 ч.л.
• Гвоздика – 1 ч.л.
• Бадьян – 1/2 ч.л.
• Кардамон – 1/2 ч.л.
• Мускатний горіх – 1/2 ч.л.
• Перець білий – 1/3 ч.л.
• Сіль – щіпка
• Масло вершкове – 200 г
• Сода – 1 ч.л.
• Яйце – 3 шт.
• Цукор – 300 г
• Борошно – 720 г

Нагріваємо мед, додаємо спеції, сіль та цедру апельсину. Перемішуємо і додаємо вершкове масло. Нагріваємо допоки масло не розтопиться.
Додати соду, перемішати інтенсивно, та охолодити до кімнатної температури. Яйця з цукром збити до піни, додати медову суміш та борошно. Замісити тісто та залишити на ніч у холодильнику.
Розкачати до 3-5 мм, вирізати форму (різдвяна буде ідеально) і випікати 7-10 хвилин при 180 градусах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *