Романтична вечеря – меню від шефа

По секрету вам признаюсь, що саме таку вечерю я готував для своєї дівчини, яка згодом стала моєю дружиною)

Отож у меню буде:

  • Теплий салат з авокадо та креветками
  • Лосось на подушці з солодкої картоплі з гірчичним соусом
  • Шоколадний мус з полуничним компоте

Теплий салат з авокадо і креветками

Інгредієнти:

  • Тигрові креветки 200 г
  • Авокадо 1 шт.
  • Томати чері
  • Мікс салату
  • Грецькі горіхи 25 г
  • Горіхи кеш’ю 25 г
  • Оливкова олія 50 г
  • Винний оцет 20 г
  • Мед 15 г
  • Фреш лайму (з половини)
  • Американська гірчиця 15 г
  • Вершкове масло 10 г
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

Розпочинаємо із заправки. Змішуємо оливкову олію, винний оцет, мед, американську гірчицю та спеції. Дрібно нарізаємо горішки і додаємо до заправки. Перший пункт готовий.

Креветки очищаємо від панцирів та стравоходу, додаємо сіль, перець та сік лайму і залишаємо на декілька хвилин, поки займаємось приготуванням авокадо та чері.  Авокадо очищаємо від шкірки та кісточки, нарізаємо слайсами, чері розрізаємо на половинку.

Салатний мікс змішуємо з нарізаним авокадо та чері та заливаємо заправкою. Обсмажуємо креветки на добре розігрітій сковорідці на соняшниковій олії. По 30 секунд з обох сторін, пізніше додаємо вершкове масло. Всі інгредієнти з’єднуємо.

Основна страва – лосось на подушці з солодкою картоплею і гірчичним соусом

Інгредієнти:

  • Лосось 300 г
  • Картопля 2 шт.
  • Гірчиця діжонська 1 ст. л.
  • Цукрова пудра 30 г
  • Фреш лимону та лайму 20 г (з половинки)
  • Вода 70 г
  • Вершкове масло 20 г

Спосіб приготування:

Обов’язково миємо картоплю та за бажанням очищаємо від шкірки. Особисто я, не зачищаю.

Ріжемо кільцями, товщиною 5 мм. Легко збризгуємо  оливковою олією, соком з лайму, додаємо сіль та перець і через дрібне сито посипаємо цукровою пудрою. Запікаємо картоплю у розігрітій духовці при 160 градусах 30 – 35 хв.

Соус: воду, фреш лимону та гірчицю змішуємо в сотейнику і випарюємо на малому вогні протягом 10 хвилин. Доводимо до смаку спеціями, збільшуємо вогонь і додаємо вершкове масло. Таким чином соус затягнеться.

Лосось: солимо та перчимо рибу і ставимо в духовку до картоплі на 10 хвилин.

Подача: робимо подушку з картоплі, зверху ставимо лосося і поливаємо соусом.

Шоколадний мус з полуничним компоте

Інгредієнти для компоте:

  • Полуниця 100 г
  • Цукор 2 ст. л.
  • Фреш лимона ( з половини)
  • Вершкове масло 10 г

Нарізаємо полуницю кубиками, додаємо всі інші інгредієнти та доводимо до кипіння, помішуючи. Відставляємо до охолодження.

Інгредієнти для мусу:

  • Чорний шоколад (80%) 100 г
  • Вершки кулінарні (30%) 100 г
  • Сир маскарпоне 100 г
  • Желатин 5 г (пів ч.л.)

Шоколад заливаємо гарячими вершками і залишаємо на 5 хвилин. Пізніше розмішуємо до однорідної консистенції. Таким чином у нас утворився шоколадний ганаш. Тоді додаємо попередньо замочений і розтоплений на водяній бані желатин і сир маскарпоне. Все замішуємо до однорідності.

Подача: Шоколадний мус перекладаємо у мартінки або креманки та відставляємо в холодильник. Через дві години дістаємо та зверху викладаємо компоте. Прикрашаємо м’ятою.

Ідеальний вечір гарантовано!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *