По секрету вам признаюсь, що саме таку вечерю я готував для своєї дівчини, яка згодом стала моєю дружиною)
Отож у меню буде:
- Теплий салат з авокадо та креветками
- Лосось на подушці з солодкої картоплі з гірчичним соусом
- Шоколадний мус з полуничним компоте
Теплий салат з авокадо і креветками
Інгредієнти:
- Тигрові креветки 200 г
- Авокадо 1 шт.
- Томати чері
- Мікс салату
- Грецькі горіхи 25 г
- Горіхи кеш’ю 25 г
- Оливкова олія 50 г
- Винний оцет 20 г
- Мед 15 г
- Фреш лайму (з половини)
- Американська гірчиця 15 г
- Вершкове масло 10 г
- Сіль, перець
Спосіб приготування
Розпочинаємо із заправки. Змішуємо оливкову олію, винний оцет, мед, американську гірчицю та спеції. Дрібно нарізаємо горішки і додаємо до заправки. Перший пункт готовий.
Креветки очищаємо від панцирів та стравоходу, додаємо сіль, перець та сік лайму і залишаємо на декілька хвилин, поки займаємось приготуванням авокадо та чері. Авокадо очищаємо від шкірки та кісточки, нарізаємо слайсами, чері розрізаємо на половинку.
Салатний мікс змішуємо з нарізаним авокадо та чері та заливаємо заправкою. Обсмажуємо креветки на добре розігрітій сковорідці на соняшниковій олії. По 30 секунд з обох сторін, пізніше додаємо вершкове масло. Всі інгредієнти з’єднуємо.
Основна страва – лосось на подушці з солодкою картоплею і гірчичним соусом
Інгредієнти:
- Лосось 300 г
- Картопля 2 шт.
- Гірчиця діжонська 1 ст. л.
- Цукрова пудра 30 г
- Фреш лимону та лайму 20 г (з половинки)
- Вода 70 г
- Вершкове масло 20 г
Спосіб приготування:
Обов’язково миємо картоплю та за бажанням очищаємо від шкірки. Особисто я, не зачищаю.
Ріжемо кільцями, товщиною 5 мм. Легко збризгуємо оливковою олією, соком з лайму, додаємо сіль та перець і через дрібне сито посипаємо цукровою пудрою. Запікаємо картоплю у розігрітій духовці при 160 градусах 30 – 35 хв.
Соус: воду, фреш лимону та гірчицю змішуємо в сотейнику і випарюємо на малому вогні протягом 10 хвилин. Доводимо до смаку спеціями, збільшуємо вогонь і додаємо вершкове масло. Таким чином соус затягнеться.
Лосось: солимо та перчимо рибу і ставимо в духовку до картоплі на 10 хвилин.
Подача: робимо подушку з картоплі, зверху ставимо лосося і поливаємо соусом.
Шоколадний мус з полуничним компоте
Інгредієнти для компоте:
- Полуниця 100 г
- Цукор 2 ст. л.
- Фреш лимона ( з половини)
- Вершкове масло 10 г
Нарізаємо полуницю кубиками, додаємо всі інші інгредієнти та доводимо до кипіння, помішуючи. Відставляємо до охолодження.
Інгредієнти для мусу:
- Чорний шоколад (80%) 100 г
- Вершки кулінарні (30%) 100 г
- Сир маскарпоне 100 г
- Желатин 5 г (пів ч.л.)
Шоколад заливаємо гарячими вершками і залишаємо на 5 хвилин. Пізніше розмішуємо до однорідної консистенції. Таким чином у нас утворився шоколадний ганаш. Тоді додаємо попередньо замочений і розтоплений на водяній бані желатин і сир маскарпоне. Все замішуємо до однорідності.
Подача: Шоколадний мус перекладаємо у мартінки або креманки та відставляємо в холодильник. Через дві години дістаємо та зверху викладаємо компоте. Прикрашаємо м’ятою.
Ідеальний вечір гарантовано!