Рецепт ідеальної карамелі

Що важливо при готуванні карамелі? Дотримуватись строго всіх пропорцій та слідкувати за температурою вершків, тоді вона у вас точно вийде.

Отож, розпочинаємо.

Інгредієнти:

  • Цукор 100 г
  • Вода 50 г
  • Вершки 150 г (середньої жирності) тільки кулінарні!

Цукор змішуємо з водою та ставимо на легкий нагрів і увага – не мішаємо!

Чекаємо поки цукор стане золотистого кольору. Паралельно розігріваємо вершки.

Коли цукор став золотистого кольору, починаємо вливати до нього вершки тонкою цівкою і мішаємо карамель силіконовою лопаткою до утворення однорідної консистенції. Все, карамель  готова.

Як зберігати карамель?

Можна зберігати у пластикову боксі або у звичайній скляній банці. Перед використанням карамель розтоплюємо на вогні або на водяній бані.

Карамель можна використовувати для десертів, панкейків, сирників, до кави або просто їсти ложкою.

Якщо полюбляєте нестандартні смаки, то можна наварювати вершки з імбиром чи будь-якими іншими пряностями. Таким чином вершки вберуть смак і аромат і карамель матиме цікавий присмак.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *