Рецепт різдвяного пряника

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 200 г
  • Борошно житнє 100 г
  • Цукор 80 г
  • Натуральний мед 80 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Молоко 100 г
  • Імбир свіжий або в порошку
  • Кориця мелена
  • Жовток курячий 3 шт.
  • Какао 10 г
  • Розпушувач 15 г

Спосіб приготування:

Спершу змішуємо всі сухі продукти: борошно, цукор, какао, корицю, розпушувач,  та імбир (якщо у вас сушений. Тоді додаємо вершкове масло і перетираємо до однорідної крихти.

Пізніше додаємо мед, жовтки та молоко. Замішуємо тісто руками до однорідної маси.

Залишаємо на 1 год. в холодильнику до набухання клейковини. Розкатуємо тісто товщиною 0,5 см

Витискаємо формочки, застеляємо пергаментом деко та випікаємо пряники 12 хв при температурі 170 градусів.

Якщо маєте бажання прикрасити пряники, то цукрова помадка – те, що треба.

Приготування:

  • Цукор 0,5 кг
  • вода 150 г
  • фреш лимону 10 г

З’єднуємо цукор з водою і доводимо до температури 112 градусів, не мішаючи, і додаємо фреш лимону. Цукровий сироп знімаємо з вогню і охолоджуємо до 36 градусів. Пізніше енергійно перемішуємо силіконовою або дерев’яною лопаткою, сироп почне кристалізуватись і змінювати колір на білий. По бажанню додаємо барвники. Готову помадку розігріваємо на паровій бані і намазуємо на пряники.

Хай смакує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *