Час на вітаміни. Будемо зберігати імунітет та пекти імбирні булочки.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 600 г
- Вершкове масло 150 г
- Яйця 4 шт.
- Цукор 100 г
- Імбир 150 г
- Сіль
- Дріжджі 20 г
- Порошок для печива 8 г
Спосіб приготування:
Імбир очищуємо від шкоринки, натираємо на тертці і вичавлюємо фреш. Жмих, що залишився дуже дрібно нарізаємо ножем і проварюємо з 50 г цукру і 70 г води, щоб імбир трішки закарамелізувався.
500 г борошна перетираємо з вершковим маслом, тоді додаємо 3 курячих яйця та цукор. Дріжджі розводимо в імбирному фреші і змішуємо з борошном, карамелізованим імбиром та щіпкою солі. Замішуємо тісто і залишаємо на 1 годину в теплому місці.
Формуємо кульки вагою 60 г і залишаємо, щоб виросли булочки ще на 1 годину.
Перед випікання змащуємо яйцем і зверху посипаємо крихтою з пісочного печива. Випікаємо булочки при температурі 170 градусів протягом 15-16 хв.
До булочок смакуватиме гарячий імбирний напій ( розрахунок на 1 л води)
Інгредієнти:
- Лимони 3 шт.
- Корінь імбиру 300 г
- Мед 3 ст. л.
- Чорний чай 5 г
- Вода 1 літр
З лимонів вичавлюємо фреш і з’єднуємо з водою. Туди ж додаємо саму шкірку з лимонів. Імбир нарізаємо тонкими кільцями і додаємо до лимонів. Ставимо на плиту, додаємо чорний чай і доводимо все до кипіння. Варимо протягом 10-15 хв. Охолоджуємо трішки і додаємо мед.
Коли напій досягне кімнатної температури, проціджуємо через сито.
Готово, не хворійте!