Рецепт проти застуди – булочка та напій з імбиром

Час на вітаміни. Будемо зберігати імунітет та пекти імбирні булочки.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 600 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Яйця 4 шт.
  • Цукор 100 г
  • Імбир 150 г
  • Сіль
  • Дріжджі 20 г
  • Порошок для печива 8 г

Спосіб приготування:

Імбир очищуємо від шкоринки, натираємо на тертці і вичавлюємо фреш. Жмих, що залишився дуже дрібно нарізаємо ножем і проварюємо з 50 г цукру і 70 г води, щоб імбир трішки закарамелізувався.

500 г борошна перетираємо з вершковим маслом, тоді додаємо 3 курячих яйця та цукор. Дріжджі розводимо в імбирному фреші і змішуємо з борошном, карамелізованим імбиром та щіпкою солі. Замішуємо тісто і залишаємо на 1 годину  в теплому місці.

Формуємо кульки вагою 60 г і залишаємо, щоб виросли булочки ще на 1 годину.

Перед випікання змащуємо яйцем і зверху посипаємо крихтою з пісочного печива. Випікаємо булочки при температурі 170 градусів протягом 15-16 хв.

До булочок смакуватиме гарячий імбирний напій ( розрахунок на 1 л води)

Інгредієнти:

  • Лимони 3 шт.
  • Корінь імбиру 300 г
  • Мед 3 ст. л.
  • Чорний чай 5 г
  • Вода 1 літр

З лимонів вичавлюємо фреш і з’єднуємо з водою. Туди ж додаємо саму шкірку з лимонів. Імбир нарізаємо тонкими кільцями і додаємо до лимонів. Ставимо на плиту, додаємо чорний чай і доводимо все до кипіння. Варимо протягом 10-15 хв. Охолоджуємо трішки і додаємо мед.

Коли напій досягне кімнатної температури, проціджуємо через сито.

Готово, не хворійте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *