Рецепт паски від шефа

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 700 г
  • Борошно пшеничне, італійське 300 г
  • Молоко 250 г
  • Вода 250 г
  • Яєчний жовток 10 шт.
  • Цукор 100 г
  • Морська сіл  15 г
  • Ваніль в сиропі 30 г
  • Живі дріжджі 35 г
  • Розпушувач 15 г
  • Курага 100 г
  • Родзинки 50 г
  • Інжир сухий 80 г
  • Грецькі горіхи 30 г

Для швейцарської меренги:

  • Білок 100 г
  • Цукор 200 г

Спосіб приготування:

Розпочинаємо з бізе для декорування пасок. Змішуємо білок та цукор на водяній бані та помішуємо доти, доки не розчиниться цукор. Пізніше масу збиваємо міксером на середніх оборотах. За бажанням до білків з цукром можна додати харчовий барвник, тоді бізе будуть кольоровими. Особисто я додав зелений барвник. За допомогою кондитерського мішка витискаємо бізе на деко, застелене пергаментним папером. Випікаємо при температурі 110 градусів протягом 50 хвилин. До речі, щоб пергамент не здувався поставте на краї ложки.

Тепер підготуємо сухофрукти для паски. Родзинки та інжир заливаємо кип’ятком. Нарізаємо курагу та грецькі горіхи.

І переходимо до найголовнішого – тіста.

У велику посудину, в якій буде зручно замішувати тісто, додаємо живі дріжджі, молоко та воду. Розводимо дріжджі до повного розчинення. Далі додаємо цукор, морську сіль, розпушувач, жовтки, ваніль в сиропі та все розміщуємо.

Увага! Тісто на паску замішується лише руками, готуйтесь до того, що місити прийдеться досить довго)

Додаємо італійське та звичайне пшеничне борошно, але не все відразу. Під час замішування поступово додаємо решту борошна. Місимо доти, доки тісто не буде відставати від рук. Після того додаємо всі сухофрукти, інжир попередньо нарізаємо. Все замішуємо, накриваємо тісто та залишаємо при кімнатній температурі до збільшення в об’ємі приблизно втричі.

За цей час підготуємо форми для випікання. Їх потрібно змастити вершковим маслом та посипати манкою, таким чином тісто не прилипатиме до посудини.

Коли тісто підійшло – формуємо паски. Відщипуємо шматок тіста і формуємо паску круглої форми, загортаючи краї в середину, щоб не було розривів. Тісто не любить, коли його сильно мнуть, бо тоді випускається повітря і паска не буде такою пухкою.

Паски у формах залишіть на 40 хвилин, щоб підійшли. Випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.  Як тільки паска спечеться, дайте їх охолонути перед оздоблюванням.

Якщо будуть питання, пишіть – я завжди готовий відповісти!

2 Comments Add yours

  1. Марія сказав:

    Молоко і воду для розведення дріжджів брати якої температури?

    1. chefmeatblog сказав:

      Найкраще кімнатної

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *