Пам’ятаєте я вам розповідав про навчання в Баскській кулінарній академії? Перед навчанням я мав змогу попрацювати на кухні у Мадриді. Саме цю страву ми там готували. Є в ній навіть трохи щось молекулярного)
Інгредієнти:
- Філе тріски 150 г
- Оливкова олія
- Тим’ян
- Часник 1 зубчик
- Томат 1 шт
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
Розігріваємо оливкову олію до 80-90 градусів. Смажимо філе шкірою до гори. Олії потрібно стільки, щоб накривала половину риби. Додаємо подрібнений часник та тим’ян. Злегка олію присолюємо і томимо філе на легкому нагріві протягом 15 – 20 хвилин.
На філе ви зможете спостерігати білі згустки – це риб’ячий білок. Не бійтесь їх і не забирайте. З часом їх буде більше і більше. Після приготування риби, виймаємо її з олії та за допомогою вінчика або сита збиваємо цю ж олію з рибним білком. Утвориться емульсія – майонез, яку ми використаємо як соус до філе. До нього можна додати фреш лайму або лимону. З томату робимо томат конкасе. Видаляємо шкірку та серцевину і нарізаємо дрібним кубиком.
Як гарнір можете подати броколі, горох, спаржу чи будь-які бланшировані овочі.
Хай смакує!