Рецепт з Мадриду – томлена тріска

Пам’ятаєте я вам розповідав про навчання в Баскській кулінарній академії? Перед навчанням я мав змогу попрацювати на кухні у Мадриді. Саме цю страву ми там готували. Є в ній навіть трохи щось молекулярного)

Інгредієнти:

  • Філе тріски 150 г
  • Оливкова олія
  • Тим’ян
  • Часник 1 зубчик
  • Томат 1 шт
  • Сіль, перець

 

Спосіб приготування:

Розігріваємо оливкову олію до 80-90 градусів. Смажимо філе шкірою до гори. Олії потрібно стільки, щоб накривала половину риби. Додаємо подрібнений часник та тим’ян. Злегка олію присолюємо і томимо філе на легкому нагріві протягом 15 – 20 хвилин.

На філе ви зможете спостерігати білі згустки – це риб’ячий білок. Не бійтесь їх і не забирайте.  З часом їх буде більше і більше. Після приготування риби, виймаємо її  з олії та  за допомогою вінчика або сита збиваємо цю ж олію з рибним білком. Утвориться емульсія – майонез, яку ми використаємо як соус до філе. До нього можна додати фреш лайму або лимону. З томату робимо томат конкасе. Видаляємо шкірку та серцевину і нарізаємо дрібним кубиком.

Як гарнір можете подати броколі, горох, спаржу чи будь-які бланшировані овочі.

Хай смакує!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *