Рецепти з фуд-зірки сезону – спаржі

1. Вершкова паста із спаржею

Інгредієнти:

  • Паста
  • Спаржа
  • Вершкове масло
  • Вершки
  • Спеції

Спосіб приготування:

Відварити пасту в підсоленій воді. Я рекомендую використовувати тальятеле.

Пізніше нарізаємо спаржу на невеликі шматочки (2 см) та проварюємо буквально 2 хвилини в підсоленій воді. Потім злегко обсмажуємо дрібно нарізаний часник на вершковому маслі та додаємо до нього спаржу. Пізніше додаємо вершки, спеції та тушимо.

Зливаємо воду з пасти та з’єднуємо із спаржею.

Зверху посипте пармезаном, буде дуже смачно.

2. Салат з беконом і розмарином

Інгредієнти:

  • спаржа
  • бекон
  • лимон
  • кілька гілочок розмарину,
  • оливкова олія
  • сіль, перець

Спосіб приготування:

Помити спаржу, зрізати з неї кінці та відварити протягом 2-3 хвилин, пізніше порізати дрібними шматочками. Бекон обсмажити до золотистої скоринки. Якщо у вас невелика кількість спаржі, то можете додати ще молодий шпинат.

Потім змішайте усі інгредієнти, додайте спеції лимонний сік та оливкову олію.

Салат подавайте з грінками.

3. Печена спаржа

Інгредієнти:

  • пучок зеленої спаржі
  • цедра 1-го лимона
  • оливкова олія
  • часник
  • сіль
  • пармезан

Спершу розігрійте духовку до 18- градусів. Потім зріжте зі спаржі кінці та покладіть на застелене пергаментом деко.Додайте часник, цедру лимона, олію та сіль. Все перемішайте та запікайте протягом 10-12 хвилни. Вийнявши з духовки, посипте спаржу сиром та відразу подавайте на стіл.

Це чудовий гарнір до м’яса чи риби.

 

Хай смакує!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *