1. Вершкова паста із спаржею
Інгредієнти:
- Паста
- Спаржа
- Вершкове масло
- Вершки
- Спеції
Спосіб приготування:
Відварити пасту в підсоленій воді. Я рекомендую використовувати тальятеле.
Пізніше нарізаємо спаржу на невеликі шматочки (2 см) та проварюємо буквально 2 хвилини в підсоленій воді. Потім злегко обсмажуємо дрібно нарізаний часник на вершковому маслі та додаємо до нього спаржу. Пізніше додаємо вершки, спеції та тушимо.
Зливаємо воду з пасти та з’єднуємо із спаржею.
Зверху посипте пармезаном, буде дуже смачно.
2. Салат з беконом і розмарином
Інгредієнти:
- спаржа
- бекон
- лимон
- кілька гілочок розмарину,
- оливкова олія
- сіль, перець
Спосіб приготування:
Помити спаржу, зрізати з неї кінці та відварити протягом 2-3 хвилин, пізніше порізати дрібними шматочками. Бекон обсмажити до золотистої скоринки. Якщо у вас невелика кількість спаржі, то можете додати ще молодий шпинат.
Потім змішайте усі інгредієнти, додайте спеції лимонний сік та оливкову олію.
Салат подавайте з грінками.
3. Печена спаржа
Інгредієнти:
- пучок зеленої спаржі
- цедра 1-го лимона
- оливкова олія
- часник
- сіль
- пармезан
Спершу розігрійте духовку до 18- градусів. Потім зріжте зі спаржі кінці та покладіть на застелене пергаментом деко.Додайте часник, цедру лимона, олію та сіль. Все перемішайте та запікайте протягом 10-12 хвилни. Вийнявши з духовки, посипте спаржу сиром та відразу подавайте на стіл.
Це чудовий гарнір до м’яса чи риби.
Хай смакує!