Ребра в медовій глазурі

Ця страва не залишить байдужим нікого з ваших гостей на Новорічну вечерю.

Інгредієнти:

  • Яловичі ребра (довжина ребра 20 см) 2 – 2,5 кг
  • Тим’ян 4 гілочки
  • Часник
  • Сіль, перець
  • Коріандр
  • Мед
  • Оливкова олія

Як правильно вибирати ребра:

Хороші ребра повинні бути без сторонніх запахів, без завітреності, світло-бордового кольору. При натисканні м’ясо має відпружинювати.

Спосіб приготування

Маринуємо ребра у всіх спеціях та оливковій олії. Залишаємо на 2 год. в холодильнику.

Поміщаємо ребра в гастроємність та щільно накриваємо фольгою. В розігріту духовку (130 градусів) ставимо ребра на 1,5 год. Після цього змінюємо температуру на 160 градусів та додаємо в гастроємність з ребрами склянку води, закриваємо фольгою та печемо ще 1 год.

Після випікання готуємо медову глазур. Мед розбавляємо з розтопленим вершковим маслом і змазуємо сумішшю ребра. Ставимо запікатись ще на 30 хв при температурі 170 градусів. Не забуваємо про фольгу.

На гарнір чудово підійдуть печені овочі чи картопля з часником.

Хай смакує і з Новим Роком!)

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *