Ця страва не залишить байдужим нікого з ваших гостей на Новорічну вечерю.
Інгредієнти:
- Яловичі ребра (довжина ребра 20 см) 2 – 2,5 кг
- Тим’ян 4 гілочки
- Часник
- Сіль, перець
- Коріандр
- Мед
- Оливкова олія
Як правильно вибирати ребра:
Хороші ребра повинні бути без сторонніх запахів, без завітреності, світло-бордового кольору. При натисканні м’ясо має відпружинювати.
Спосіб приготування
Маринуємо ребра у всіх спеціях та оливковій олії. Залишаємо на 2 год. в холодильнику.
Поміщаємо ребра в гастроємність та щільно накриваємо фольгою. В розігріту духовку (130 градусів) ставимо ребра на 1,5 год. Після цього змінюємо температуру на 160 градусів та додаємо в гастроємність з ребрами склянку води, закриваємо фольгою та печемо ще 1 год.
Після випікання готуємо медову глазур. Мед розбавляємо з розтопленим вершковим маслом і змазуємо сумішшю ребра. Ставимо запікатись ще на 30 хв при температурі 170 градусів. Не забуваємо про фольгу.
На гарнір чудово підійдуть печені овочі чи картопля з часником.
Хай смакує і з Новим Роком!)