Рататуй з гарбуза

Інгредієнти:

  • Гарбуз гітара
  • Оливкова олія
  • Мед
  • Тим’ян
  • Сіль перець
  • Пармезан
  • Часник

Чому обираємо гарбуз гітара, а не звичайний круглий?

Тому що круглий гарбуз використовують для корму свійських тварин, крім цього при приготуванні він перетворюється у кашу, а гітара зберігає свою текстуру.

Отож, розпочнемо готувати:

Очищаємо гарбуз від шкірки та зернят. Нарізаємо кубиком 2х2 або пластинками товщиною 0,5 мм.

Ви напевно знаєте, що класичний рататуй викладають кружечками. У нашому варіанті гарбуз рекомендую нарізати пластинами.

Одну за одною пластину викладаємо у керамічне деко.

Готуємо маринад: змішуємо оливкову олію, мед, дрібно нарізаний часник і спеції. Поливаємо гарбуз соусом, додаємо тим’ян і засипаємо пармезаном. Деко накриваємо фольгою і запікаємо при температурі 160 градусів протягом 30-40 хв.

Якщо любите соуси, то можна додати при подачі песто або томатний.

Хай смакує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *