Інгредієнти:
- Гарбуз гітара
- Оливкова олія
- Мед
- Тим’ян
- Сіль перець
- Пармезан
- Часник
Чому обираємо гарбуз гітара, а не звичайний круглий?
Тому що круглий гарбуз використовують для корму свійських тварин, крім цього при приготуванні він перетворюється у кашу, а гітара зберігає свою текстуру.
Отож, розпочнемо готувати:
Очищаємо гарбуз від шкірки та зернят. Нарізаємо кубиком 2х2 або пластинками товщиною 0,5 мм.
Ви напевно знаєте, що класичний рататуй викладають кружечками. У нашому варіанті гарбуз рекомендую нарізати пластинами.
Одну за одною пластину викладаємо у керамічне деко.
Готуємо маринад: змішуємо оливкову олію, мед, дрібно нарізаний часник і спеції. Поливаємо гарбуз соусом, додаємо тим’ян і засипаємо пармезаном. Деко накриваємо фольгою і запікаємо при температурі 160 градусів протягом 30-40 хв.
Якщо любите соуси, то можна додати при подачі песто або томатний.
Хай смакує!