Інгредієнти для тіста:
- Борошно італійська семола (типу 0) 200 г
- Куряче яйце 1 шт.
- Оливкова олія 50 г
Замішуємо туге тісто, додаючи борошно поступово. Формуємо в одну кулю, загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на 1 годину для набухання клейковини. Приступаємо до начинки.
Інгредієнти для начинки:
- Копчена качка (грудка)
- Цибуля 1 шт.
- Вершкове масло 50 г
- Розмарин
- Сіль, перець
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібним кубиком і тушкуємо на вершковому маслі з розмарином до прозорості. Виймаємо розмарин і додаємо до цибулі тонко нарізане філе копченої качки. Все тушкуємо на легкому вогні і далі перебиваємо в блендері до однорідної консистенції. Заправляємо спеціями за смаком. Відставляємо начинку до повного охолодження.
Тісто на равіолі розкатуємо до товщини 1 мм і викладаємо на половину тіста начинку, другою частиною накриваємо і круглою формочкою вирізаємо равіолі. Маленький секрет. Перед тим як накривати начинку іншою частиною тіста, змажте навколо фаршу жовтком. Так равіолі точно не розклеються. Варимо протягом 3 хвилин.
Соус з білих грибів або лисичок ідеально пасуватиме під цю страву.
Спосіб приготування: білі гриби або лисички тушкуємо з дрібно нарізаною цибулею порей, заливаємо кулінарними вершками і доводимо до смаку. Для насичення до соусу можна додати декілька капель трюфельної олії.