Сьогодні будемо готувати:
- Салат з сиром тофу і карамелізованими бобами
- Гарячий форшмак з тунця, грушею і цибулевим соусом
- Котлета з нуту та копченим лососем
Салат з сиром тофу і карамелізованими бобами
Інгредієнти:
- Сир тофу 100 г
- Боби чорні (сухі) 80 г
- Помідор чері 50 г
- Авокадо 50 г
- Будь-який салатний мікс 50 г
- Приправа карі
- Соєвий соус 10 г
- Цукор 30 г
- Масло 10 г
- Для заправки: червоний винний оцет (50 г), мед (20 г) , оливкова олія 80 г, 2 зубчики часнику, сіль.
Спосіб приготування:
Сир тофу нарізаємо скибками товщиною по 0,5 см, маринуємо в карі і соєвому соусі. Попередньо замочені боби відварюємо до готовності, приблизно 1,5 год. Потім карамелізуємо їх в цукрі пізніше додаємо масло. Чері розрізаємо на половину, авокадо нарізаємо на тонкі слайси і готуємо заправку. Часник запікаємо до пом’якшення, 15 хвилин при температурі 180 градусів. Далі перебиваємо в бленедері з оливковою олією до однорідної консистенції. При збиванні часник і олія утворять емульсію. Додаємо винний оцет і мед і далі збиваємо. Заправка готова.
Всі інгредієнти з’єднуємо у салатниці чи плоскій тарілці. При подачі сир тофу обсмажуємо.
Гарячий форшмак з тунця, грушею і цибулевим соусом
Інгредієнти:
- Тунець 100 г
- Груша 100 г
- Цибуля синя (половина)
- Червоне сухе вино 150 г
- Цукор 80 г
- Оливкова олія 50 г
- Куряче яйце 1 шт.
- Кардамон (на кінчик ножа)
Спосіб приготування:
Тунець обсмажуємо на сковорідці зі всіх сторін по 1,5 хв. Грушу очищуємо зі шкірки та натираємо на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і просушуємо на сухій сковорідці для видалення різкого запаху. Додаємо цукор і заливаємо вином, виварюємо на високому нагріві протягом 10 хвилин, щоб забрати алкоголь з вина. Перебиваємо суміш в блендері до консистенції соусу.
Готуємо яйце пашот. На цьому відео детально показано як це зробити на цьому відео
https://www.youtube.com/watch?v=HNKkYaAbDvM
Всі інгредієнти викладаємо через круглу форму шарами: тунець, груша, яйце пашот і поливаємо соусом з цибулі. За бажанням можна задекорувати паростками.
Котлета з нуту та з копченим лососем
Інгредієнти:
- Нут 100 г
- Цибуля ріпчаста 1 мала
- Куряче яйце 1 шт.
- Кінза, петрушка по 20 г
- Борошно 20 г
- Панірувальні сухарі 20 г
- Копчений лосось 80 г
Спосіб приготування:
Нут замочуємо на 8 годин та відварюємо протягом 1 години. Через м’ясорубку перемелюємо відварений нут з цибулею двічі. Додаємо яйце, борошно і дрібно нарізану зелень, формуємо котлету товщиною 2 см. Обвалюємо в панірувальних сухарях і обсмажуємо у фритюрі до золотистої скоринки. При подачі на котлету викладаємо нарізаний тонкими слайсами копчений лосось.