Пісне меню на особливий день

Сьогодні будемо готувати:

  1. Салат з сиром тофу і карамелізованими бобами
  2. Гарячий форшмак з тунця, грушею і цибулевим соусом
  3. Котлета з нуту та копченим лососем

 

Салат з сиром тофу і карамелізованими бобами

Інгредієнти:

  • Сир тофу 100 г
  • Боби чорні (сухі) 80 г
  • Помідор чері 50 г
  • Авокадо 50 г
  • Будь-який салатний мікс 50 г
  • Приправа карі
  • Соєвий соус 10 г
  • Цукор 30 г
  • Масло 10 г
  • Для заправки: червоний винний оцет (50 г), мед (20 г) , оливкова олія 80 г, 2 зубчики часнику, сіль.

Спосіб приготування:

Сир тофу нарізаємо скибками товщиною по 0,5 см, маринуємо в карі і соєвому соусі. Попередньо замочені боби відварюємо до готовності, приблизно 1,5 год.  Потім карамелізуємо їх в цукрі пізніше додаємо масло. Чері розрізаємо на половину, авокадо нарізаємо на тонкі слайси і готуємо заправку. Часник запікаємо до пом’якшення, 15 хвилин при температурі 180 градусів. Далі перебиваємо в бленедері з оливковою олією до однорідної консистенції. При збиванні часник і олія утворять емульсію. Додаємо винний оцет і мед і далі збиваємо. Заправка готова.

Всі інгредієнти з’єднуємо у салатниці чи плоскій тарілці. При подачі сир тофу обсмажуємо.

Гарячий форшмак з тунця, грушею і цибулевим соусом

Інгредієнти:

  • Тунець 100 г
  • Груша 100 г
  • Цибуля синя (половина)
  • Червоне сухе вино 150 г
  • Цукор 80 г
  • Оливкова олія 50 г
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Кардамон (на кінчик ножа)

Спосіб приготування:

Тунець обсмажуємо на сковорідці зі всіх сторін по 1,5 хв. Грушу очищуємо зі шкірки та натираємо на дрібній тертці. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і просушуємо на сухій сковорідці для видалення різкого запаху. Додаємо цукор і заливаємо вином, виварюємо на високому нагріві протягом 10 хвилин, щоб забрати алкоголь з вина. Перебиваємо суміш в блендері до консистенції соусу.

Готуємо яйце пашот. На цьому відео детально показано як це зробити на цьому відео

https://www.youtube.com/watch?v=HNKkYaAbDvM

Всі інгредієнти викладаємо через круглу форму шарами: тунець, груша, яйце пашот і поливаємо соусом з цибулі. За бажанням можна задекорувати паростками.

Котлета з нуту та з копченим лососем

Інгредієнти:

  • Нут 100 г
  • Цибуля ріпчаста 1 мала
  • Куряче яйце 1 шт.
  • Кінза, петрушка по 20 г
  • Борошно 20 г
  • Панірувальні сухарі 20 г
  • Копчений лосось 80 г

Спосіб приготування:

Нут замочуємо на 8 годин та відварюємо протягом 1 години. Через м’ясорубку перемелюємо відварений нут з цибулею двічі. Додаємо яйце, борошно і дрібно нарізану зелень, формуємо котлету товщиною 2 см. Обвалюємо в панірувальних сухарях і обсмажуємо у фритюрі до золотистої скоринки. При подачі на котлету викладаємо нарізаний тонкими слайсами копчений лосось.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *