- Найкраще для запікання підійде качка м’ясного або м’ясояєчного типу, вагою від 2 до 2,5 кг. У неї буде ніжне, смачне і м’яке м’ясо.
- Якщо у вас заморожена качка, то слід розморозити її заздалегідь на нижній полиці холодильника. Раджу не використовувати для розморожування холодну воду або мікрохвильовку, інакше м’ясо втратить свої смакові якості і стане сухим та жорстким.
- Щоб качина грудка не стала сухою, її слід швидко обсмажити на сковороді на середньому або сильному вогні. Поставити в духовку на температуру 180 г на 8-10 хвилин, залежно від розміру грудки.
- Щоб запечена качка була більш соковитою і ароматною, для начинки краще використовувати яблука, апельсини, гриби з рисом, чорнослив.
- З маринадів відмінно підійде вино, яблучний оцет, лимонний, гранатовий або апельсиновий сік.
- З качиним м’ясом краще всього поєднуються такі прянощі, як імбир, кориця, кардамон, аніс, орегано та всі види перцю. Прянощі можна подавати як і в цілому вигляді, так і в меленому, змішуючи з медом, соєвим соусом чи гірчицею.
- Ідеальний час приготування качки – 40-45 хвилин на 1кг ваги + 25 хвилин для зарум’янювання, при температурі 180 г. Тобто, на запікання качки вагою 2 кг буде потрібно приблизно 1 годину 45 хвилин до 2 годин хвилин.
- Але в будь-якому випадку потрібно періодично перевіряти готовність качки, щоб вона не стала занадто сухою. Зробити це дуже просто: проколіть тушку ножем в найтовстішому місці — якщо сік, що виділився, буде прозорим, то качка готова.
- Качку також можна приготувати у власному топленому жирі з додаванням прянощів
Насолоджуйтесь вишуканими стравами і не відмовляйте собі в гастрономічних задоволеннях!