Незалежно від того чи ви професійний кухар чи любите готувати вдома ці поради згодяться вам у роботі.
- Використовуйте лише якісний інвентар.
Будь-яка підготовка кухарів розпочинається з азів, а саме, чищення, обробки і нарізання продуктів. Хороший набір ножів повинен містити так званий ніж шеф-кухаря (довжиною 21 см), серрейтор для нарізання хліба, тортів та іншої випічки, ніж для чищення овочів. Ця кухонний трійка допоможе легко нарізати продукти і заощадить багато часу.
- Працюйте по максимуму з локальними продуктами. Повірте, нікого не потрібно вже вражати заокеанськими продуктами.
- Коли готуєте страву за рецептом, то перегляньте чи прочитайте його від початку і до кінця і лише тоді розпочинайте приготування. Вивчивши всі етапи приготування страви, ви зможете робити одночасно кілька справ.
- Спершу приготуйте всі інгредієнти і лише тоді приступайте до роботи. Вся справа в mise en place, що в перекладі з французької означає «все разом в одному місці». Перед початком приготування страви приділіть час обробки всіх інгредієнтів.
- Не викидайте залишки продуктів
Освіта для шеф-кухаря – це дуже важливо. Адже окрім техніки приготування можна дізнатись про такі, здавалось б, прості істини. Стейсі Стабеноу – засновник No More ‘to go’ Weekly Meal Plan – радить:
«Якщо за рецептом вам потрібно нарізати трохи цибулі або болгарського перцю, не обмежуйтеся цією кількістю, ви вже почали трудомістку роботу, не викидайте зайвий продукт, продовжуйте різати. Залишок нарізки просто покладіть в герметичний пакет і заморозте. Ви заощадите масу часу для майбутніх страв.