Інгредієнти для начинки:
- Яблука 8 шт.
- Кориця 0,5 ч.л.
- Цукор 100 г
- Вершки 18% 250 г
Пісочна основа:
- Вершкове масло 150 г
- Цукор 100 г
- Какао 50 г
- Борошно пшеничне 150 г
- Розпушувач 18 г
Спосіб приготування:
Розпочинаємо з тіста. Перетираємо в чаші міксера цукор з вершковим маслом, тоді поступово додаємо борошно з какао та розпушувачем. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 20 хв.
Начинка: очищаємо яблука, виймаємо середину і нарізаємо дуже тонкими кільцями та викладаємо смужкою (один за одним), злегка посипаємо корицею і скручуємо яблука в рулет. Перевертаємо рулет та ставимо у форму. З цукру та вершків варимо карамель. Цукор розтоплюємо і доводимо до золотистого кольору і поступово вливаємо вершки, помішуючи силіконовою лопаткою. Готову карамель заливаємо на яблука і на верх кладемо тісто, розкатане до товщини 0.5 см
Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 15 хв.
При подачі перевертаємо, щоб яблука були зверху. За бажанням використайте інжир для декору.