Перевернутий яблучний пиріг

Інгредієнти для начинки:

  • Яблука 8 шт.
  • Кориця 0,5 ч.л.
  • Цукор 100 г
  • Вершки 18% 250 г

Пісочна основа:

  • Вершкове масло 150 г
  • Цукор 100 г
  • Какао 50 г
  • Борошно пшеничне 150 г
  • Розпушувач 18 г

Спосіб приготування:

Розпочинаємо з тіста. Перетираємо в чаші міксера цукор з вершковим маслом, тоді поступово додаємо борошно з какао та розпушувачем. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і ставимо в холодильник на 20 хв.

Начинка: очищаємо яблука, виймаємо середину і нарізаємо дуже тонкими кільцями та викладаємо смужкою (один за одним), злегка посипаємо корицею і скручуємо яблука в рулет. Перевертаємо рулет та ставимо у форму. З цукру та вершків варимо карамель. Цукор розтоплюємо і доводимо до золотистого кольору і поступово вливаємо вершки, помішуючи силіконовою лопаткою. Готову карамель заливаємо на яблука  і на верх кладемо тісто, розкатане до товщини 0.5 см

Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 15 хв.

При подачі перевертаємо, щоб яблука були зверху. За бажанням використайте інжир для декору.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *