Інгредієнти:
- Ціла качка або грудинка та ніжки
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Вершкове масло 150 г
- Вершки 30% жирності 150 г
- Коріандр мелений 2 г
- Інжир сушений 4 шт.
- Коньяк 50 г
Як вибрати правильну качку: грудинка має бути округла та м’ясиста, вага молодої качки від 2 до 2, 5 кг.
Якщо ж ви не купуєте цілу качку, а окремо грудинку та ніжки, то колір м’яса повинен бути світло-бордовий. Зазвичай качка продається замороженою, тому слідкуйте, щоб вона не була перемороженою. Ну і звісно вибирайте філе качки з найменшим шаром жиру.
Спосіб приготування паштету:
Розділяємо качку на чисте м’ясо і перемелюємо на дрібний фарш двічі разом з інжиром. Паралельно нарізаємо цибулю і натираємо моркву на тертці та тушкуємо з 150 г вершкового масла на легкому нагріві, так щоб овочі розійшлись майже в пюре. Тоді додаємо коріандр, сіль за смаком і коньяк. Пізніше вливаємо вершки та доводимо до кипіння. Коли овочі трохи з’єднуємо з фаршем і перебиваємо все в блендері до однорідної консистенції. Виливаємо масу у скляну ємність для запікання (об’єм 1,5 – 2 літри), накриваємо фольгою та ставимо в духовку на 45 хвилин при температурі 110 градусів.
Паштет смачно намазувати просто на хліб чи поєднувати з несолодкими фруктовими джемами.