Паштет з качки

Інгредієнти:

  • Ціла качка або грудинка та ніжки
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Вершкове масло 150 г
  • Вершки 30% жирності 150 г
  • Коріандр мелений 2 г
  • Інжир сушений 4 шт.
  • Коньяк 50 г

Як вибрати правильну качку: грудинка має бути округла та м’ясиста, вага молодої качки від 2 до 2, 5 кг.

Якщо ж ви  не купуєте цілу качку, а окремо грудинку та ніжки, то колір м’яса повинен бути світло-бордовий. Зазвичай качка продається замороженою, тому слідкуйте, щоб вона не була перемороженою. Ну і звісно вибирайте філе качки з найменшим шаром жиру.

Спосіб приготування паштету:

Розділяємо качку на чисте м’ясо і перемелюємо на дрібний фарш двічі разом з інжиром. Паралельно нарізаємо цибулю  і натираємо моркву на тертці та тушкуємо з 150 г вершкового масла на легкому нагріві, так щоб овочі розійшлись майже в пюре. Тоді додаємо коріандр, сіль за смаком і коньяк. Пізніше вливаємо вершки та доводимо до кипіння. Коли овочі трохи з’єднуємо з фаршем і перебиваємо все в блендері до однорідної консистенції. Виливаємо масу у скляну ємність для запікання (об’єм 1,5 – 2 літри), накриваємо фольгою та ставимо в духовку на 45 хвилин при температурі 110 градусів.

Паштет смачно намазувати просто на хліб чи поєднувати з несолодкими фруктовими джемами.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *