У кожній країні є кулінарні шедеври, які місцеві жителі обожнюють, але за кордоном ці страви маловідомі. Така ж історія з Особуко J . Ця страва заслужила велику популярність у світі.
На цей раз ми з вами приготуємо Оссобуко, також відомий як Оссо Буко (італ. Osso buco, що в перекладі означає «кістка з отвором») – це вишукана страва, котра являє собою ніжну тушковану яловичину. Традиційно для цього рецепту використовується м’ясо верхньої частини стегна. Дана частина ноги відрізається разом з кісткою. Потрібно розуміти, що саме кісточка надає страві приголомшливий смак. У центрі кожної кісточки знаходиться кістковий мозок, один його шматочок надає смак немов би застосували п’ять бульйонних кубиків.
Яловичину розділяємо гострим ножем на частини, приблизно в 3-4 сантиметри. Стейк Особуко попередньо посипаємо спеціями і залишаємо набувати кімнатну температуру.
Після цього обсмажуємо на відкритому вогні та дотушковуємо неодмінно у посуді з чавуну.
***Чому саме посуд із чавуну? М’ясо верхньої частини стегна це все-таки досить жорстке м’ясо, а його приготування у посуді з чавуну робить його більш ніжнішим на смак.
Для довершення смаку я тушкую його в червоному вині. Насолоджуйтесь!