Ніжна теляча вирізка з персиковим пюре

Інгредієнти:
  • Теляча вирізка
  • Розмарин
  • Персик
  • Сіль
  • Перець
  • Коньяк
  • Мікрогрін

Зачищаємо телячу вирізку та маринуємо у спеціях. Дуже добре розігріваємо сковорідку та обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки. Додаємо тим’ян і заливаємо коньяком і тепер розпочинається найцікавіше. Адже якщо поєднати алкоголь та вогонь, то буде невеличке шоу)

Цей процес називається фламбування – доведення страв до готовності з використанням алкогольних напоїв. В результаті страва набуває характерного смаку та аромату. Спирт може залишитися в малій кількості, і тоді його смак також додається до страви, однак зазвичай він вигорає повністю.

Найчастіше фламбування використовують для м’ясних страв, аби надати їм присмаку, який схожий на той, що виникає під час приготування на вогнищі. Також часом фламбують кондитерські вироби, але тут це виключено ефект шоу та видовища — спиртом збризкують не сам виріб, а посуд.

Повернімось до готування. Зменшуємо нагрів та доводимо вирізку до готовності.

За той час нарізаємо кубиками персик та тушкуємо до м’якості. Перебиваємо масу в блендері та випаровуємо вологу, щоб отримати консистенцію пюре.

Подача

Викладаємо персикове пюре та за допомогою сотейника притискаємо та робимо павутинку (на відео демонструю). Викладаємо вирізку та прикрашаємо мікрогріном.

Хай смакує!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *