Ніжка кролика з чорною сочевицею та карамелізованою синьою капустою і з соусом з білих грибів

Вечори стають все прохолоднішими, тому страва, яку я вам пропоную може бути чудовою романтичною вечерею.

Інгредієнти на дві порції:

  • Ніжка кролика 2 шт по 200 г
  • Розмарин
  • Сіль, перець
  • Оливкова олія
  • Сочевиця 100 г
  • Синя капуста 200 г
  • Винний оцет 70 мл
  • Малиновий оцет 30 мл
  • Цукор 30 г
  • Вершкове масло 50 г
  • Білі гриби 80 г
  • Цибуля ріпчаста 50 г
  • Вершки 100 мл

Приготування

✔️ Ніжку кролика маринуємо спеціями, поміщаємо у вакуумний пакет і додаємо оливкову олію для того, щоб м’ясо не було жорстким, адже воно має мало жиру.

Якщо у вас є в дома су-від або його аналоги, то готуємо кролика 2 години при температурі 50 градусів. Якщо немає, то використовуємо бабусин метод. Тобто тушкуємо кролика у каструлі доти, доки він не стане ніжним.

✔️Сочевиця: варимо у підсоленій воді, близько 30 хвилин. Пропорції: на 100 г крупи 300 г води.

Чорну сочевицю також називають ще білугою. Вона може вважатися найбільш цікавою серед інших видів: її зерна насправді чорні, невеликі – 2-3 мм, і блискучі, а за зовнішнім виглядом нагадують чорну ікру – саме тому і називають білугою.

✔️Капуста: шаткуємо на шатківниці або ножем. Злегка обсмажуємо на рослинній олії, щоб капуста зм’якла, тоді додаємо цукор, винний оцет і потім малиновий.

Тушкуємо капусту  на легкому вогні протягом 30-40 хвилин. В кінці додаємо вершкове масло та розмішуємо.

✔️Соус з грибів: ріпчасту цибулю та гриби нарізаємо кубиком і тушкуємо. Коли цибуля і білі гриби будуть готові, заливаємо все вершками. Додаємо сіль та перець за смаком.

Прикрашаємо журавлиною, замоченою у цукровому сиропі, і звісно ж мікрогріном)

Ця страва є у нашому новому меню, тому запрошую скуштувати у ресторані Mon Chef!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *