Вечори стають все прохолоднішими, тому страва, яку я вам пропоную може бути чудовою романтичною вечерею.
Інгредієнти на дві порції:
- Ніжка кролика 2 шт по 200 г
- Розмарин
- Сіль, перець
- Оливкова олія
- Сочевиця 100 г
- Синя капуста 200 г
- Винний оцет 70 мл
- Малиновий оцет 30 мл
- Цукор 30 г
- Вершкове масло 50 г
- Білі гриби 80 г
- Цибуля ріпчаста 50 г
- Вершки 100 мл
Приготування
Ніжку кролика маринуємо спеціями, поміщаємо у вакуумний пакет і додаємо оливкову олію для того, щоб м’ясо не було жорстким, адже воно має мало жиру.
Якщо у вас є в дома су-від або його аналоги, то готуємо кролика 2 години при температурі 50 градусів. Якщо немає, то використовуємо бабусин метод. Тобто тушкуємо кролика у каструлі доти, доки він не стане ніжним.
Сочевиця: варимо у підсоленій воді, близько 30 хвилин. Пропорції: на 100 г крупи 300 г води.
Чорну сочевицю також називають ще білугою. Вона може вважатися найбільш цікавою серед інших видів: її зерна насправді чорні, невеликі – 2-3 мм, і блискучі, а за зовнішнім виглядом нагадують чорну ікру – саме тому і називають білугою.
Капуста: шаткуємо на шатківниці або ножем. Злегка обсмажуємо на рослинній олії, щоб капуста зм’якла, тоді додаємо цукор, винний оцет і потім малиновий.
Тушкуємо капусту на легкому вогні протягом 30-40 хвилин. В кінці додаємо вершкове масло та розмішуємо.
Соус з грибів: ріпчасту цибулю та гриби нарізаємо кубиком і тушкуємо. Коли цибуля і білі гриби будуть готові, заливаємо все вершками. Додаємо сіль та перець за смаком.
Прикрашаємо журавлиною, замоченою у цукровому сиропі, і звісно ж мікрогріном)
Ця страва є у нашому новому меню, тому запрошую скуштувати у ресторані Mon Chef!