Скільки б я не намагався раніше робити морозиво, старанно дотримуватися всіх кроків і дряпати його виделкою годинами (хто робив, зрозуміє), належного результату не виходило.
Тож сідайте зручніше і починайте мені заздрити. Я приготував неймовірне морозиво. Все, що ми так любимо в ньому, все те, за що цінуємо з дитинства – лежить переді мною. Приголомшливо холодне, але в той же час дуже ніжне морозиво, із заповітною бархатистою текстурою. Це магія, від якої з’являються мурашки у дітей і дорослих – взяти ложку, втопити її в м’яке в’язке морозиво і провести уздовж, щоб зібрати для себе кульку!
А опісля можна у вафельний ріжок і пару хвилин неземного задоволення, після чого ви неодмінно захочете добавки. Я вибрав смак фісташки, але в рецепті ви дізнаєтеся, як можна змінити його смак на ваш улюблений. Ще цікавіше додати всередину шматочки ягід, печиво або іриски, розумієте про що я ?!
Що нам потрібно?
- Молоко
- Вершки 33%
- Жовтки
- Цукор
- Ваніль
- Паста
Одна з найпоширеніших основ для морозива – це англійська крем (Англез).
Для цього в каструлю з товстим дном влийте молоко і жирні вершки, а також цукор. Візьміть стручок ванілі, розріжте навпіл.
***Порада. Пам’ятайте, хороша ваніль – коли стручок дуже м’який.
Масу потрібно довести до кипіння. В цей час в окремій мисці збийте жовтки і цукор. Коли молочна суміш в каструлі закипить, в кілька порцій влийте її в жовткову суміш, кожен раз ретельно помішуючи. Інакше жовтки згорнуться. Коли обидві маси будуть з’єднані-процідіть їх через дрібне сито.
Опісля добавте фісташкову пасту, ретельно перемішайте та заховайте в холодильник на 3-5 годин.
Посмакувати фісташковим морозивом у моєму виконанні запрошую до ресторану Mon Chef