Щоб спробувати їжу, яку приготують ці люди, гості чекають роками та платять чималу суму грошей. Кожен кухар хотів би мати змогу попрацювати з ними. Хто ж ці люди в білих ковпаках, які вирішують, що ми будемо їсти та в який бік розвиватиметься кулінарія.
-
Поль Бокюз
Цю персону названо “Батьком кулінарного мистецтва” у Франції. Він був не лише королем кулінарії, але і чудовим викладачем, оскільки він належним чином навчав своїх студентів бути провідними кухарями у всьому світі.
-
Гордон Рамзі
Колись Гордон мріяв стати футболістом, але через травму, життя розпорядилось по-іншому. Проваливши іспити, Гордон вирішив займатись кулінарією. Свій перший ресторан «Gordon Ramsay at Royal Hospitalit Road» кухар відкрив в 1998 році і вже через певний час отримав три зірки Мішлен. Зараз Гордон Рамзі є власником 10 ресторанів та 3 барів в Англії і ще плюс 12 ресторанів в інших країнах.
-
Нобуюкі Нобу Мацухіса
Синонімом до цього кухаря є слово фьюжин. Нобуюкі чудово поєднує класичні страви з мотивами японської кухні та інгредієнти з південноамериканської кухні. Має досвід роботи в Японії та Аргентині. Після цього переїхав у Лос-Анджелес та у 1987 році відкрив свій перший ресторан «Mutsuhisa» і майже одразу потрапив до десятки кращих кухарів світу. Разом з Робертом Де Ніро кухар є власником мережі ресторанів «Nobu». І звичайно, що постійними відвідувачами є всі зірки Голівуду.
-
Вольфганг Пак
Про цю особу не згадати просто неможливо. Саме він відповідальний за урочисту вечерю після церемонії вручення премії «Оскар». У своєму володінні Вольфганг має більше, ніж 80 ресторанів у світі.
-
Джеймі Олівер
Популярність Джеймі принесли зовсім не ресторани, а телешоу «Голий кухар». Пізніше він зумів змінити систему шкільного харчування в англійських школах, за що навіть отримав звання кавалера Лицарського ордену Великобританії. Зараз Джеймі активно доносить людям філософію корисної їжі.
Хто знає, можливо і я колись зможу хоча б потиснути руку цим великим кухарям)