Морські гребінці з трюфельним морозивом

З року в рік люди все частіше почали готувати і вживати цей морський продукт в їжу. Наприклад, у Франції взагалі не уявляють без нього сніданок, обід або вечерю. Тому побувавши у французькому ресторані неможливо відмовитися від страви з гребінцями. Але багато наших співвітчизників не знають, що таке морські гребінці, як вони виглядають. І це цілком виправдано. У нас хоч і є морські кордони, але більшість з нас живе далеко від моря і океану.

Отже, кілька порад :

  • Розморожувати морські гребінці раджу тільки при кімнатній температурі, мікрохвильова піч або гаряча вода знищить їх смак.
  • Заморожені гребінці до приготування можна опустити в холодну воду, змішану в однаковій пропорції з молоком, хвилин на 20-30, тоді вони максимально збережуть свій природний смак.
  •  Раджу перед смаженням замаринувати гребінці в суміші  оливкової олії, трав, часнику, перцю і солі.
  • Варити морські гребінці рекомендується не більше 5 хвилин. У відварному вигляді найкраще їх використовувати в салатах і холодних закусках.
  • Готовність гребінців при будь-якому способі приготування визначається по тому, що вони стають абсолютно непрозорими, майже ідеально-білими.

Гребінці можна готувати як самостійну страву з гарніром, а можна в складі різноманітних страв. Рекомендую спробувати котлетки з гребінців – це неймовірно смачно. Їх смажать, тушкують, готують на грилі, панірують, маринують, готують на їх основі бульйони і супи.

Обов’язково спробуйте сирі гребінці, без термічної обробки. Правда, до їх вибору варто підійти найбільш вимогливо. Перед подачею раджу їх тонко нарізати і замаринувати в суміші оливкової олії, солі і суміші перців. Приблизно через півгодини можна пробувати найніжніші скибочки з лимонною заправкою і зеленню.

Смачного!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *