Кулінарні хитрості, які спростять життя

Я підготував для вас підбірку лайфхаків, тобто порад, які можуть вам дуже допомогти при приготуванні страв чи загалом на кухні. Особисто використовую їх, тому все перевірено)

Поїхали:

  1. Щоб бульйон став прозорішим, додайте до нього кубик льоду і доведіть до кипіння.
  2. Якщо цибуля гірчить, то наріжте її та обдайте кип’ятком, смак стане набагато м’якшим.
  3. Коли витискаєте сік з лимона, перед тим покачайте його по столу. Таким чином він стане м’якшим та віддасть більше рідини.
  4. Всі прекрасно знають який довгий процес приготування буряка. Варіть овоч в киплячій воді 30 хвилин, а потім поставте його під струмінь дуже холодної. Такий перепад температури доведе буряк швидше до готовності.
  5. Щоб макарони не злипалися додайте у воду трохи соняшникової або ж оливкової олії. Якщо плануєте подавати макарони не відразу, тоді обдайте їх холодною водою одразу після варіння.
  6. Якщо ви на дієті і стараєтесь максимально скоротити вживання олії, а смажити треба, тоді зробіть так: налийте олію в пляшечку з розпилювачем і таким чином обризкуйте сковорідку.
  7. Не вживаєте вина, а цей компонент входить у соус? Не біда) Додайте два шматочки цукру, попередньо розчинені у невеликій кількості оцту. Це буде чудова альтернатива білому вину.
  8. Щоб порізати яйця акуратно, змочіть лезо ножа
  9. Готуєте рибу і всі сусіди про це знають? Потримайте її в молоці протягом 20 хвилин і запаху як не було. І ще корисна річ. Не змащуйте олією сковорідку при смаженні риби, краще натерти саму рибу. Таким чином зменшиться ризик, що страва підгорить.
  10. Хрустка скоринка.. ммм.. як важко інколи її добитись. А все дуже просто – на сковорідку додайте ложку борошна і вуаля.
  11. Щоб пиріг не пригорав при випіканні, накрийте його змоченим у воді пергаментним папером.
  12. Вода не буде виливатись і википати з каструлі, якщо краї заздалегідь змазати соняшниковою олією
  13. Додавайте у тісто, крім молока, півсклянки мінеральної води. Це зробить випічку більш пишною, навіть якщо ви залишите тісто для приготування на наступний день.
  14. Щоб омлет був пишним, додайте до яєць трішки холодної води і добре збийте.
  15. І наостанок. Як сказав невідомий автор «Вода у каструлі ніколи не закипить, якщо ви уважно на неї дивитеся. Відверніться на пару хвилин і займіться своїми справами »

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *