Кролик з молодими овочами та пінним соусом

Інгредієнти:

  • Кролик
  • Молода морква
  • Спаржа
  • Броколі
  • Для соусу: домашній йогурт, кефір, соус песто
  • Спеції

Спосіб приготування:

Маринуємо кролика в оливковій олії з сіллю, перцем та тим’яном. Готуємо у вакуумній упаковці при низькій температурі 1, 5 год. Цей метод приготування називається су-від.

Їжа, запакована під вакуумом в полімерний пакет або скляну банку, готується на водяній або паровій бані протягом тривалого часу при суворо контрольованій температурі. У моєму випадку кролик готувався при температурі 55°C. Таким чином м’ясо буде добре приготовлене всередині та не перетримане ззовні.

Технологія приготування страв за низької температури вперше була описана Бенджаміном Томпсоном, графом Румфорд аж у 1799 році. В своїх експериментах, в якості теплоносія, він використовував повітря, намагаючись підсмажити м’ясо за допомогою машини, яку він створив для сушіння картоплі. За його словами, м’ясо було: «не просто їстівним, але відмінно приготованим і, що саме дивно, добрим на смак.»

Технологія приготування їжі під вакуумом, з нагріванням або без, була розроблена американськими і французькими інженерами, в середині 1960-х років, як промисловий спосіб консервування харчових продуктів. Як і у випадку Румфорда, дослідники виявили, що приготування продуктів таким способом значно покращує їхній  смак і текстуру.

Переваги методу:

  • Герметичне пакування продуктів допомагає зберегти сік та аромат
  • Завдяки водяній бані страва ніколи не пригорить, адже не нагріється вище.
  • Готовність продукту буде рівномірною завдяки точному контролю температури

Але повернемось до нашого кролика.

Бланшируємо овочі 3-5 хвилин.

Готуємо соус песто: базилік, кедрові горішки, часник, лимонний фреш, сіль та оливкова олія блендеруємо до утворення соусу. З’єднуємо суміш з домашнім йогуртом та кефіром.

До кролика можемо приготувати також горохове пюре.

Перед подачею злегка обсмажуємо кролика та видаляємо кістку.

І як завжди не забудьте прикрасити мікрогріном)

Хай смакує!

Astoria 210605435

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *