Качка по-пекінськи

Новий Рік вже близенько. Хочеться приготувати дійсно смачні та вишукані страви. Саме тому, мій вибір -качка по-пекінськи. Так, роботи з нею багато, але кінцевий результат вартує цього.
Важливий момент-це вибір качки. Обирайте саме ту, котра підійде для нашого рецепту.

Отже :
Качка -1шт
Цибуля ріпчаста -105 г
Цибуля зелена- 10 г
Корінь імбиру- 4 г
Кориця (паличками)- 10 г
Аніс-10 г
Сіль / аджіномото- 15/ 15 г

Маринад:
Вода- 5 літрів
Мед-100 г
Оцет 9%- 10 г

Гарнір:
Млинці харумакі- 6 шт
Огірки- 50 г
Цибуля зелена-12 г
Салат лоло-россо-10 г
Соус “Хаосін”-50 г

  1. Качку промити і обробити.
  2. Приготувати фарш з подрібнених паличок кориці й анісу, добавити цибулю та аніс(великі шматки). Додати сіль та підсилювач смаку.
  3. Зафарширувати качку та зашити отвір.
  4. Підготувати маринад. Змішати воду, оцет і мед. Довести до сильного кипіння.
  5. Тримаючи качку над каструлею з маринадом та поливати кожну її частину рівномірно (маринадом) за допомогою черпака 6 раз. Повторити цю процедуру 3 рази.
  6. Качку, (бажано підвісити), на протязі для підсихання. Через 12 годин повторити процедуру з обливання киплячим маринадом. Підвісити на 12 годин для подальшого висихання.
  7. Розрізати качку вздовж, відрізати отрвір і видалити фарш.
  8. Запікати качку в духовці 40-45хв. при 180С.
  9. Розділити качку .
  10. Подавати окремо з овочами, млинцями і соусом хаосін.

P.S. Коли страва буде готова-потіште себе келихом ігристого. Адже, ВИ цього вартуєте.

Бажаю щасливого Нового Року !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *