Інгредієнти:
- Лосось солений 100 г
- Буряковий фреш 50 г
- Оливкова олія 20 г
- Мед 5 г
- Соус унагі 10 г
- Фреш лайма 5 г
- Зелень
Як приготувати листкове тісто для палички грісіні читайте у рецепт «Біф Веллінгтон» https://bit.ly/2GHPCvF
Спосіб приготування:
Замочуємо лосося у буряковому фреші, залишаємо у холодильнику на 2-3 години.
Змішуємо мед, унагі, олію та фреш лайма до однорідної консистенції – це наша заправка.
Вирізаємо смужку з листкового тіста, розкатуємо до 2 мм, змащуємо яйцем, посипаємо перцем розе та грубою морською сіллю. Запікаємо в духовці чи в пароконвектоматі (якщо він у вас є) при температурі 170 градусів протягом 10 хвилин.
Викладаємо страву:
Змазуємо соусом тарілку, нарізаємо тонкими слайсами лосось і викладаємо його на соус. За бажанням поливаємо зверху соусом чи оливковою олією. Біля карпачо ставимо грісіні, прикрашаємо зеленню, нарізаним томатом чері, червоною ікрою та цедрою з лайма.
Поєднання солодкого буряка та соленого лосося неймовірне. Спробуйте!
Та хай смакує!