Каре телятини з томатним соусом

Каре телятини – це м’ясо на реберці ніжно-рожевого кольору з приємною, м’якою текстурою. Для такого м’яса вік теляти не повинен перевищувати один рік, тоді каре буде напрочуд ніжним і соковитим, з ненав’язливим смаком і ароматом. З каре телятини можна приготувати стейки на кістці, а можна запекти  цілим шматком. Перед тим, як приступити до приготування, слід зачистити кісточки, інакше в процесі запікання залишки жиру і сполучної тканини будуть пригорати.

 

А ось ще декілька порад для телятини:

  • Не готуйте телятину на великому вогні та при високій температурі. Виняток – коли термічна обробка здійснюється дуже швидко та інтенсивно. У всіх інших випадках з цим м’ясом потрібно поводитись дуже ніжно.
  • У процесі приготування печені або запікання телятини, її слід дуже часто поливати соками що виділяються, або соусом, вином чи бульйоном.
  • Телятина дуже добре поєднується з грибами, сиром Пармезан, каперсами, анчоусами та гірчицею.

 

  • Цікавий смак можна отримати додавши при готуванні біле вино, вершки, коньяк, бальзамічний оцет, кокосове молоко або оливкову олію.

 

  • З овочів відмінно доповнюють смак телятини морква, селера, помідори, картопля, цибуля, часник, цибуля-порей.

 

  • Кращими компаньйонами серед трав і спецій для цього м’яса будуть шавлія, петрушка, лавровий лист, естрагон, чебрець, цибуля-порей, розмарин, базилік, чорний перець і мускатний горіх.
  • Маринувати телятину не обов’язково, але годинне маринування додає м’ясу більш багатий аромат і дозволяє приготувати її ще швидше

Каре телятини у моїй інтерпретації завжди можна спробувати у ресторані  Mon Chef

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *