Гурмани з усього світу завжди цінували м’ясо молочного ягняти за його м’якість та ніжний смак. М’ясо новозеландських ягнят особливо цінне, тому що їх вирощують в ідеальному кліматі на розкішних полях. Це екологічно чисте місце, в якому застосовують вільний випас тварин і дотримуються найсуворіші вимоги до якості продукції.
Основні принципи приготування каре ягняти
М’ясо ягняти має м’який та ніжний смак і не потребує тривалої термічної обробки.
Приготована на сковороді корейка ягняти, запечена в духовці нога на кістці – кожне з цих страв залишить незабутні враження від вечері.
Як маринад для м’яса можна використовувати найрізноманітніші інгредієнти: вино, соєвий соус, натуральний мед, гірчицю, велику кількість цибулі, оливкову олію з лимонним соком.
З каре ягняти також часто поєднують такі приправи, як часник, розмарин, чебрець, корінь імбиру, базилік, чорний або червоний перець. В результаті правильного поєднання таких продуктів каре ягняти набуває щораз унікальний смак і аромат.
Після маринування м’ясо краще обсмажити на сковороді нетривалий час до утворення рум’яної скоринки, а потім довести до готовності в духовці. Однак, деякі рецепти припускають виключно запікання – тоді страва виходить більш корисною та дієтичною.
Найкраще подавати до столу з пюре або овочами, та червоним вином.