Каре новозеландського ягняти з соусом ткемалі

Інгредієнти:

  • Сливи
  • Кінза
  • Коріандр
  • Хмелі-сунелі
  • Перець чілі
  • Часник
  • Сіль
  • Каре ягняти
  • Інжир свіжий
  • Мікрогрін

Ткемалі – це грузинська назва місцевого різновиду аличі, а також соусу, що виготовляється із неї.  Слива-ткемалі є одним з підвидів аличі. Саме з неї готують однойменний соус — перлину грузинської кухні. Я використовую звичайні сливи, мені особисто так більше смакує і крім цього виходить гарний колір соусу.

Поїхали:

Спершу готуємо соус  ткемалі. Зі слив видаляємо кісточки та проварюємо їх 30 хвилин. Після цього додаємо чілі, часник та спеції. Протираємо суміш через сито та доводимо до смаку. Соус охолоджуємо та відставляємо. Каре ягняти маринуємо сіллю, перцем та олією. Обсмажуємо до ступеня готовності medium rare.

Я готую у хоспері, якщо він у вас є, то чудово. Якщо ж ні і ви готуєте на мангалі, то щоб не згоріли кісточки ягняти, замотуйте їх фольгою.

Доводимо каре до готовності при температурі 200 градусів протягом 5 хвилин. Розрізаємо готове м’ясо поміж кісточками на 2 шматочки і викладаємо на тарілку. Як гарнір зараз доречно використати інжир. Дуже добре також підходить манго, груша чи овочі-гриль.

Традиційно прикрашаємо мікрогріном)

Хай смакує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *