Здивуй її вишуканим десертом – французький макарон

Інгредієнти для тіста:

  • Цукор 250 г
  • Вода 75 мл
  • Цукрова пудра 325 г
  • Мигдальне борошно 175 г
  • Білок 180 г
  • Барвник червоного кольору

Інгредієнти для крему:

  • Вершки 200 г
  • Білий шоколад 350 г
  • Вершкове масло 100 г

Спосіб приготування тіста:

З’єднуємо мигдальне борошно з цукровою пудрою, додаємо 90 г яєчного білка. Замішуємо тісто за допомогою кондитерської лопатки. Відставляємо.

Цукор та воду з’єднуємо в сотейнику і робимо цукровий сироп. Розігріваємо його до 114 градусів. Не панікуйте, якщо у вас немає термометру, просто доведіть до кипіння та кип’ятіть ще протягом 5 хвилин. Температура буде приблизно та, що потрібно.

Решту (90 г) білка збиваємо до стійкої піни і вливаємо тонкою цівкою у гарячий цукровий сироп. Тепер додаємо барвник. І збиваємо ще 5 хвилин, щоб меренга була еластичною. Додаємо в тісто збиті білки невеликими частинами, акуратно перемішуємо до однорідної консистенції. Чим довше будете мішати, ти рідше вийде тісто. Далі викладаємо за допомогою  кондитерського мішка на застелене пергаментом деко круглі макарони(діаметр 2 см).

І тут зараз дуже уважно!  Беремо деко з макаронами та стукаємо легенько об стіл. Залишаємо на 20 хв, щоб верх трошки підсохнув.

Випікаємо макарони в розігрітій духовці при 130 градусах протягом 12 хв. Витягаємо, знімаємо з деко та чекаємо до повного охолодження

Спосіб приготування крему:

Розігріваємо вершки і заливаємо ними шоколад. Залишаємо на 5 хвилин. Після чого ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Додаємо вершкове розм’якшене масло, розмішуємо та ставимо в холодильник до загустіння.

Коли маса застигне з’єднуємо дві половинки кремом.

Готово!

Хай смакує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *