Інгредієнти для тіста:
- Цукор 250 г
- Вода 75 мл
- Цукрова пудра 325 г
- Мигдальне борошно 175 г
- Білок 180 г
- Барвник червоного кольору
Інгредієнти для крему:
- Вершки 200 г
- Білий шоколад 350 г
- Вершкове масло 100 г
Спосіб приготування тіста:
З’єднуємо мигдальне борошно з цукровою пудрою, додаємо 90 г яєчного білка. Замішуємо тісто за допомогою кондитерської лопатки. Відставляємо.
Цукор та воду з’єднуємо в сотейнику і робимо цукровий сироп. Розігріваємо його до 114 градусів. Не панікуйте, якщо у вас немає термометру, просто доведіть до кипіння та кип’ятіть ще протягом 5 хвилин. Температура буде приблизно та, що потрібно.
Решту (90 г) білка збиваємо до стійкої піни і вливаємо тонкою цівкою у гарячий цукровий сироп. Тепер додаємо барвник. І збиваємо ще 5 хвилин, щоб меренга була еластичною. Додаємо в тісто збиті білки невеликими частинами, акуратно перемішуємо до однорідної консистенції. Чим довше будете мішати, ти рідше вийде тісто. Далі викладаємо за допомогою кондитерського мішка на застелене пергаментом деко круглі макарони(діаметр 2 см).
І тут зараз дуже уважно! Беремо деко з макаронами та стукаємо легенько об стіл. Залишаємо на 20 хв, щоб верх трошки підсохнув.
Випікаємо макарони в розігрітій духовці при 130 градусах протягом 12 хв. Витягаємо, знімаємо з деко та чекаємо до повного охолодження
Спосіб приготування крему:
Розігріваємо вершки і заливаємо ними шоколад. Залишаємо на 5 хвилин. Після чого ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Додаємо вершкове розм’якшене масло, розмішуємо та ставимо в холодильник до загустіння.
Коли маса застигне з’єднуємо дві половинки кремом.
Готово!
Хай смакує!