Інгредієнти:
- Шия (свиняча або яловича) 1 кг
- Часник 2-3 зубці (або сухий 1 г)
- Оливкова олія 50 г
- Морська сіль 10 г
- Суміш перців
- Апельсин 1 шт.
- Фенхель 1 г
- Копчена паприка 2 г
- Ківі 1 шт.
- Куркума 2 г
- Розмарин 1 гілочка
Спосіб приготування:
Спочатку замаринуємо м’ясо. Ківі потрібно натерти на тертці, з апельсину знімаємо цедру. Змішуємо всі інгредієнти і маринуємо ними м’ясо. Залишаємо в холодильнику на 2-3 години. Потім щільно загортаємо в пергаментний папір та фольгу і запікаємо при температурі 190 градусів протягом 2 годин та 30 хвилин.
Соус для вина:
- Червоне сухе вино 100 г
- Цукор 5 г
- Сіль 2г
- Бульйон яловичий або курячий 100 г
- Томати у власному соці 2 шт. (пелатті)
- Базилік свіжий 2 листочки
- Амаретто 5 г
Спосіб приготування:
Вино випарюємо, щоб забрати алкоголь. Тоді все змішуємо та перебиваємо у блендері. Проварюємо на легкому вогні 10 хвилин.
До м’яса дуже добре смакуватиме пюре з батату, цвітної капусти, кореня селери чи просто картопля.
Гарних свят!