Запечене м’ясо на Великдень

Інгредієнти:

  • Шия (свиняча або яловича) 1 кг
  • Часник 2-3 зубці (або сухий 1 г)
  • Оливкова олія 50 г
  • Морська сіль 10 г
  • Суміш перців
  • Апельсин 1 шт.
  • Фенхель 1 г
  • Копчена паприка 2 г
  • Ківі 1 шт.
  • Куркума 2 г
  • Розмарин 1 гілочка

Спосіб приготування:

Спочатку замаринуємо м’ясо. Ківі потрібно натерти на тертці, з апельсину знімаємо цедру. Змішуємо всі інгредієнти і маринуємо ними м’ясо. Залишаємо в холодильнику на 2-3 години. Потім щільно загортаємо в пергаментний папір та фольгу і запікаємо при температурі 190 градусів протягом 2 годин та 30 хвилин.

Соус для вина:

  • Червоне сухе вино 100 г
  • Цукор 5 г
  • Сіль 2г
  • Бульйон яловичий або курячий 100 г
  • Томати у власному соці 2 шт. (пелатті)
  • Базилік свіжий 2 листочки
  • Амаретто 5 г

Спосіб приготування:

Вино випарюємо, щоб забрати алкоголь. Тоді все змішуємо та перебиваємо у блендері. Проварюємо на легкому вогні 10 хвилин.  

До м’яса дуже добре смакуватиме пюре з батату, цвітної капусти, кореня селери чи просто картопля.

Гарних свят!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *