Закуски на вечірку

Перед святкуванням ніхто не має бажання довго стояти за плитою. Хочеться чогось легкого, швидкого у приготуванні та звісно смачного) Пропоную вам швидкі рецепти цікавих закусок.

🧀 Сирні

🍤З креветками

🥕 Овочеві

Найкращі сири для закусок: камамбер, горгонзола, брі. Поєднуємо з фруктовими або ягідними джемами чи свіжими ягодами.

Дуже добре смакує апельсиновий джем: знімаємо цедру апельсину, вирізаємо м’якоть. Цедру ошпарюємо, щоб забрати гіркоту. З’єднуємо м’якоть та цедру і  додаємо цукор (на 1 апельсину 100 г) та варимо на легкому вогні протягом 30 хв. За бажанням джем можна зробити пікантним, додавши чілі або пряним, додавши гвоздику, кардамон, бадьян, шафран.

Креветки можна приготувати як холодну так і гарячу закуску.

Якщо холодну, то розрізаємо спинку та очищуємо від стравоходу, після чого варимо у підсоленій киплячій воді, можна вже зі спеціями протягом 1-1,5 хв. Охолоджуємо, знімаємо панцир. Поєднати креветку можна з авокадо, манго чи ананасом.

Якщо креветку полюбляєте як гарячу закуску, то темпурний кляр – те, що треба.

Маринуємо креветку в солі, перці, олії та лимонному фреші. Обвалюємо креветку у темпурному клярі та смажимо у фритюрі. Смак неймовірний!

Тепер закуска для вегетаріанців.

Нарізаємо брусочками селеру, моркву, болгарський перець і робимо для овочів гірчично-медовий соус. Беремо гірчицю в зернах, середньо гостру гірчицю, мед, оливкову олію та фреш лайму. За бажанням можна додати цедру лайму і змішуємо всі інгредієнти до утворення емульсії.

Хай смакує!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *