Навіть якщо Вона не любить солодкого, від особливого святкового десерту, зробленого Вашими руками, Вона точно не зможе відмовитись 🙂
Існує безліч цікавих рецептів, але я поділюсь з Вами тими, які можна без проблем приготувати вдома.
ВІДЕНСЬКИЙ «ЗАХЕР»
Торт з бісквіту, абрикосового конфітюру і шоколадної глазурі був створений кондитером Францем Захером в XIX столітті і до сих пір залишається найпопулярнішим десертом Австрії.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- На водяній бані розтопіть темний шоколад і дайте йому охолонути. За допомогою міксера збийте масло з цукром, додайте яйця, не перестаючи змішувати.
- Додайте в миску просіяне борошно, какао-порошок, розтоплений шоколад. Розігрійте духовку до 180 ° C, змастіть маслом деко, застеліть пергаментом. Викладіть суміш на деко і відправляйте в духовку приблизно на годину до готовності.
- Охолоджений бісквіт розріжте навпіл, змастіть одну частину абрикосовим джемом. Накрийте бісквіт другою половинкою, змастіть торт джемом зверху і з боків.
- Приготування шоколадної глазурі: розтопіть шоколад з вершками на водяній бані. В самому кінці додайте шматочок вершкового масла і ще раз добре розмішайте соус, поки масло не розтане. Шоколадним соусом залийте верх і бічні частини торта.
ЯГІДНИЙ «ТРАЙФЛ»
Традиційний рецепт легкого англійської десерту зі шматочків бісквіта, просочених кремом, фруктів або ягід і збитих вершків. Як правило, подається у високих скляних келихах.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Малиновим варенням просочіть бісквіт(як готувати його написано в попередньому рецепті), розламайте його на шматочки і викладіть на дно великої скляної миски. Зверху посипте бісквіт нарізаними ягодами (малина або полуниця підійде ідеально, але можна взяті т, які зможете придбати на початку березня).
- Для заварного крему: в невеликій каструлі нагрійте 300 мл вершків (не до кипіння!). Збийте за допомогою міксера або блендера яєчні жовтки з цукром до однорідної консистенції. У збиті жовтки долийте теплі вершки і ще раз енергійно збийте масу. Вилийте крем назад в каструлю і поставте на слабкий вогонь, помішуючи, дочекайтеся, поки крем загусне. Готовий крем зніміть з вогню і дайте охолонути.
- Охолоджений крем викладіть поверх бісквітів. Збийте вершки, викладіть їх поверх крему. Посипте трайфл тертим солодким мигдалем і поставте на пару годин в холодильник.
КЛАСИЧНИЙ «БРАУНІ»
Існує безліч рецептів десерту Брауні з додаванням фруктів і ягід, глазурування або збитих вершків. «Правильний» Брауні має легкий ванільним ароматом, хрустку солодку скоринку та добре пропитану середину.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
- Розламайте темний шоколад на шматочки і разом з вершковим маслом розтопіть на водяній бані, постійно помішуючи шоколадний соус лопаткою. Готовий рідкий шоколад зніміть з вогню і дайте охолонути
- За допомогою блендера ретельно збийте яйця, поступово додаючи тростинний і ванільний цукор.
- Дрібно порубати волоські горіхи. У остиглий м’який шоколад акуратно додайте по черзі цукор, борошно і подрібнені горіхи, і все добре перемішайте вінчиком. Влийте яєчну суміш і ще раз ретельно перемішайте. Колір майбутнього Брауні повинен бути однотонним.
- Листом пергаменту вистеливши деко, викладіть на нього тісто і відправте на 20-30 хвилин в попередньо розігріту до 200˚ духовку. Остиглий пиріг наріжте на квадратики. Як правило, Браун подають з кулькою ванільного або фісташки морозива.
І як я уже казав в одному із блогів, подавати такі «подарунки» найкраще із бокалом вина або шампанського. Гарного приготування та удачі 🙂