Делікатес для гурманів : Фуа-гра з яблуками

Фуа-гра (від франц. Foie Gras – “жирна печінка») – паштет з гусячої печінки

Історія походження страви не менш цікава, ніж сам процес поїдання, тому рекомендуємо розпочати знайомство із закускою з подорожі у часі.

 

Фуа-гра – що це  і звідки?

Незважаючи на французьку назву, істинною батьківщиною фуа-гра є Стародавній Єгипет. Будучи спостережливими єгиптяни помітили, як змінювався смак печінки, коли дикі гуси об’їдалися. Так і винайшли фуа гру. Тепер закуска відома у всьому світі і гурмани зі всіх куточків земної кулі приїжджають до Франції на дегустацію.

 

Способи подачі :

У сирому вигляді

Різдвяний символ Франції і гастрономічного шику. Печінка обов’язково повинна бути цілісною. Під час подачі фуа-гра ділиться на порційні шматочки і являє собою холодну закуску.

У свіжому вигляді

Повсякденне блюдо французької кухні. Вид кулінарної обробки можна вибрати на свій розсуд, так як це аніскільки не зіпсує оригінальний яскраво-виражений смак печінки.

Консервована фуа-гра

Найбільш доступний вид гусячої печінки, який є найкращим поєднанням готового продукту і напівфабрикату.

До  фуа-гри  підійдуть всі різновиди кислих соусів, овочі і гриби.

У своїй інтерпретації  я використовую грильовані яблука та малиновий соус.

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *