Готуємо пасту в головці сиру як справжні італійці

Інгредієнти для тіста:

  • італійське борошно твердих сортів
  • яйце
  • оливкова олія
  • чорнило каракатиці

Пропорції: на 100 г борошна даємо 1 яйце, 10 г олії і 15 г чорнила.

Замішуємо туге тісто і залишаємо в холодильнику на 1 годину для утворення клейковини.

Інгредієнти для соусу:

  • свіжі томати
  • сіль, перець
  • свіжий базилік

Тушкуємо свіжі томати і перебиваємо в блендері. Пізніше проціджуємо  через сито. Додаємо сіль, перець та свіжий дрібно нарізаний базилік. Аромат буде неймовірний.

Приступаємо до найцікавішого – начинки.

Інгредієнти:

  • томати чері
  • м’якоть свіжих томатів
  • часник
  • біле сухе вино
  • лангусти

Чому я особисто вибираю лангусти, а не тигрові креветки: вони соковитіші, мають набагато більше м’яса, структурою схожі до лобстера.

Сіль перець, оливкова олія, лимонний фреш.

Лангустів очищаємо від панцирів і розрізаємо вздовж на дві частини. Маринуємо, додавши сіль, перець, оливкову олію та лимонний фреш. На розігрітій сковорідці обсмажуємо лангустів протягом 20 секунд. Додаємо томати, часник і 50 г білого сухого вина.

Випарюємо алкоголь і додаємо сіль, перець та свіжу зелень. Це може бути петрушка чи базилік.

Тісто для пасти розкатуємо дуже тонко. Якщо у вас є спеціальна машинка для цього, то прекрасно, якщо ж ні, то розкатане тісто нарізаємо по 5 мм в ширину, товщина – 2 мм. Таким чином утворюється паста тальятеле

Варимо пасту у підсоленій воді протягом 5 хвилин.

Пасту відразу можна вимішати з томатним соусом за бажанням. Додаємо лангустів з томатами і посипаємо пармезаном.

Хай смакує!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *