Інгредієнти для тіста:
- італійське борошно твердих сортів
- яйце
- оливкова олія
- чорнило каракатиці
Пропорції: на 100 г борошна даємо 1 яйце, 10 г олії і 15 г чорнила.
Замішуємо туге тісто і залишаємо в холодильнику на 1 годину для утворення клейковини.
Інгредієнти для соусу:
- свіжі томати
- сіль, перець
- свіжий базилік
Тушкуємо свіжі томати і перебиваємо в блендері. Пізніше проціджуємо через сито. Додаємо сіль, перець та свіжий дрібно нарізаний базилік. Аромат буде неймовірний.
Приступаємо до найцікавішого – начинки.
Інгредієнти:
- томати чері
- м’якоть свіжих томатів
- часник
- біле сухе вино
- лангусти
Чому я особисто вибираю лангусти, а не тигрові креветки: вони соковитіші, мають набагато більше м’яса, структурою схожі до лобстера.
Сіль перець, оливкова олія, лимонний фреш.
Лангустів очищаємо від панцирів і розрізаємо вздовж на дві частини. Маринуємо, додавши сіль, перець, оливкову олію та лимонний фреш. На розігрітій сковорідці обсмажуємо лангустів протягом 20 секунд. Додаємо томати, часник і 50 г білого сухого вина.
Випарюємо алкоголь і додаємо сіль, перець та свіжу зелень. Це може бути петрушка чи базилік.
Тісто для пасти розкатуємо дуже тонко. Якщо у вас є спеціальна машинка для цього, то прекрасно, якщо ж ні, то розкатане тісто нарізаємо по 5 мм в ширину, товщина – 2 мм. Таким чином утворюється паста тальятеле
Варимо пасту у підсоленій воді протягом 5 хвилин.
Пасту відразу можна вимішати з томатним соусом за бажанням. Додаємо лангустів з томатами і посипаємо пармезаном.
Хай смакує!