Інгредієнти:
- Яловича шинка або вирізка 250 г
- Ківі 1 шт.
- Оливкова олія 50 г
- Мед 1 ч. л.
- Сіль, перець
- Перець чилі
- Баклажан 1 шт. (маленький)
- Часник
Спосіб приготування:
Вирізку або шинку маринуємо в солі та перці і залишаємо на деякий час. Тоді обсмажуємо м’ясо на сковорідці або грилі до рум’яної скоринки і поміщаємо в домашній су-від.
Як зробити домашній су-від?
Кладемо яловичину у пакет з застібкою, занурюємо в ємкість холодною водою, таким чином вода зробить вакуум. Тоді поміщаємо м’ясо в пакеті на гастроємність та заливаємо теплою водою в ставимо в духовку при температурі 90 градусів протягом 2 годин.
Приступаємо до баклажану. Розрізаємо на дві частини, робимо в м’якоті один розріз по діагоналі . Маринуємо сіллю, перцем, часником і оливковою олією і ставимо запікатись на фольгу розрізом до низу при температурі 170 градусів протягом 15-17 хвилин. Тривалість запікання залежить від спілості баклажана.
Соус:
Очищаємо ківі та нарізаємо кубиками. Перець чилі також нарізаємо дрібним кубиком і злегка обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо до нього ківі і трішки холодної води (50 г). Перебиваємо суміш до однорідної консистенції і потім ще перетираємо через сито, щоб вибрати зернята. Після цього додаємо 50 г меду та 50 г оливкової олії і замішуємо все до стану соусу.
Розпочинаємо видачу: вибираємо із запеченого баклажана ложкою м’якоть і викладаємо на тарілку, далі ростбіф нарізаємо тонкими слайсами і ставимо поміж баклажана. Поливаємо закуску соусом.