Гаряча закуска – ростбіф з соусом з ківі і запеченим баклажаном

Інгредієнти:

  • Яловича шинка або вирізка 250 г
  • Ківі 1 шт.
  • Оливкова олія 50 г
  • Мед 1 ч. л.
  • Сіль, перець
  • Перець чилі
  • Баклажан 1 шт. (маленький)
  • Часник

Спосіб приготування:

Вирізку або шинку маринуємо в солі та перці і залишаємо на деякий час. Тоді обсмажуємо м’ясо на сковорідці або грилі до рум’яної скоринки і поміщаємо в домашній су-від.

Як зробити домашній су-від?

Кладемо яловичину у пакет з застібкою, занурюємо в ємкість холодною водою, таким чином  вода зробить вакуум. Тоді поміщаємо м’ясо в пакеті на гастроємність та заливаємо теплою водою в ставимо в духовку при температурі 90 градусів протягом 2 годин.

Приступаємо до баклажану. Розрізаємо на дві частини, робимо в м’якоті один  розріз по діагоналі . Маринуємо сіллю, перцем, часником і оливковою олією і ставимо запікатись на фольгу розрізом до низу при температурі 170 градусів протягом 15-17 хвилин. Тривалість запікання залежить від спілості баклажана.

Соус:

Очищаємо ківі та нарізаємо кубиками. Перець чилі також нарізаємо дрібним кубиком і злегка обсмажуємо на оливковій олії. Додаємо до нього ківі і трішки холодної води (50 г). Перебиваємо суміш до однорідної консистенції і потім ще перетираємо через сито, щоб вибрати зернята. Після цього додаємо 50 г меду та 50 г оливкової олії і замішуємо все до стану соусу.

Розпочинаємо видачу: вибираємо із запеченого баклажана ложкою м’якоть і викладаємо на тарілку, далі ростбіф нарізаємо тонкими слайсами і ставимо поміж баклажана. Поливаємо закуску соусом.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *