Вишневий сезон

ВИШНЕВЕ ВАРЕННЯ

Інгредієнти:

  • Вишня -1 кг
  • Цукор – 800 г 
  • 1 апельсин
  • яблучний пектин – 40 г 

Приготуання:

Видаляємо з вишень кісточки та засипаємо цукром на цілу ніч, щоб вишні пустили сік. Відстояні вишні ставимо варити на середньому вогні протягом 30 хв. , після чого знімаємо і злегка охолоджуємо. Додаємо дрібно нарізану цедру апельсину та апельсиновий фреш – ставимо на плиту та варимо знову пів години,  час від часу помішуючи,  щоб вишня не підгоріла.  Додаємо пектин та постійно помішуємо, щоб він розчинився в нашому варенні і варимо ще 10 хв . Охолоджуємо і маємо смачне домашнє варення.

Якщо не додавати пектин, потрібно охолоджувати і варити варення ще 2 рази по 30 хв. 

ВИШНЕВИЙ ШТРУДЕЛЬ

Готуємо витяжне тісто 

  • 100 г борошна з високим вмістом білка 10,5% 
  • 100 г італійського борошна для випічки
  • 30 г вершкового масла
  • 1 куряче яйце
  • 5 г столового оцту 
  • 70 г холодної води

Тісто добре замісити і загорнути в харчову плівку. Залишити в холодильнику на 12 годин для набухання клейковини в борошні. 

Начинка

  • вишня свіжа (або свіжоморожена) без кісточки – 700 г
  • мигдальні пластівці – 50 г
  • печиво орео – 150 г
  • 120 г тростинного цукру
  • картопляний або кукурудзяний крохмаль – 40 г

Ретельно змішуємо всі інгредієнти начинки (якщо використовуєте свіжозаморожену вишню – попередньо не розморожуйте її) . 

Готуємо штрудель

Виймаємо попередньо підготовлене витяжне тісто і злегка розкатуємо на білій скатертині або вафельному рушнику розміром 50х50 см, попередньо посипаному борошном, щоб наше тісто не прилипало.  Коли тісто розкатали до товщини 0,5 см –  продовжуємо дуже обережно, щоб не розірвати,  розтягувати його руками майже до прозорого стану. Тонким шаром викладаємо начинку по всій площині тіста і за допомогою рушника закручуємо в рулет. Рулет має бути дуже щільним. Випікаємо 35-40 хв.  в розігрітій духовці при температурі 180 градусів.

Рекомендую готовий штрудель помазати збитим яєчним жовтком та цукром, для кращого вигляду та довершеного смаку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *