ВИШНЕВЕ ВАРЕННЯ
Інгредієнти:
- Вишня -1 кг
- Цукор – 800 г
- 1 апельсин
- яблучний пектин – 40 г
Приготуання:
Видаляємо з вишень кісточки та засипаємо цукром на цілу ніч, щоб вишні пустили сік. Відстояні вишні ставимо варити на середньому вогні протягом 30 хв. , після чого знімаємо і злегка охолоджуємо. Додаємо дрібно нарізану цедру апельсину та апельсиновий фреш – ставимо на плиту та варимо знову пів години, час від часу помішуючи, щоб вишня не підгоріла. Додаємо пектин та постійно помішуємо, щоб він розчинився в нашому варенні і варимо ще 10 хв . Охолоджуємо і маємо смачне домашнє варення.
Якщо не додавати пектин, потрібно охолоджувати і варити варення ще 2 рази по 30 хв.
ВИШНЕВИЙ ШТРУДЕЛЬ
Готуємо витяжне тісто
- 100 г борошна з високим вмістом білка 10,5%
- 100 г італійського борошна для випічки
- 30 г вершкового масла
- 1 куряче яйце
- 5 г столового оцту
- 70 г холодної води
Тісто добре замісити і загорнути в харчову плівку. Залишити в холодильнику на 12 годин для набухання клейковини в борошні.
Начинка
- вишня свіжа (або свіжоморожена) без кісточки – 700 г
- мигдальні пластівці – 50 г
- печиво орео – 150 г
- 120 г тростинного цукру
- картопляний або кукурудзяний крохмаль – 40 г
Ретельно змішуємо всі інгредієнти начинки (якщо використовуєте свіжозаморожену вишню – попередньо не розморожуйте її) .
Готуємо штрудель
Виймаємо попередньо підготовлене витяжне тісто і злегка розкатуємо на білій скатертині або вафельному рушнику розміром 50х50 см, попередньо посипаному борошном, щоб наше тісто не прилипало. Коли тісто розкатали до товщини 0,5 см – продовжуємо дуже обережно, щоб не розірвати, розтягувати його руками майже до прозорого стану. Тонким шаром викладаємо начинку по всій площині тіста і за допомогою рушника закручуємо в рулет. Рулет має бути дуже щільним. Випікаємо 35-40 хв. в розігрітій духовці при температурі 180 градусів.
Рекомендую готовий штрудель помазати збитим яєчним жовтком та цукром, для кращого вигляду та довершеного смаку.