Черемша за зовнішнім виглядом нагадує конвалію, за смаком схожа на молодий часник, а біологічно відноситься до роду цибулевих. Справжня назва черемші – цибуля переможна, іноді її називають ведмежою цибулею, левурдою та дикою цибулею. Ця рослина славиться своїми корисними властивостями, зокрема потужними антибактеріальними і антисептичними, бактерицидними діями, а також вітамінним складом.
Черемша поширена в країнах Європи, з диким часником прийнято пекти пироги і хліб, а також додавати в салати та гарячі страви. Я пропоную спробувати черемшу приготувати у «свіжому вигляді», а саме у якості салату.
Рецепт 1.
Інгредієнти:
- Черемша 1 пучок
- Варені яйця 3 шт.
- Сир горгонзола 100 г
- Вершки 100 г
- Лляна або кунжутна олія 20 г
- Сіль, перець
Вершки з сиром горгонзола доводимо до кипіння, помішуючи. Потім охолоджуємо до консистенції мусу. Черемшу нарізаємо соломкою і заправляємо олією. Варені яйця розрізаємо на 4 частини.
Видача: за допомогою круглої форми викладаємо спершу сирний мус, потім черемшу і яйця.
Рецепт 2.
Інгредієнти:
- Черемша 1 пучок
- Редис 150 г
- Помідор пікаділлі 150 г
- Сир пармезан 20 г
- Для соусу: бальзамічний соус, оливкова олія, мед, гірчиця в зернах
Овочі і черемшу нарізаємо довільними, але не дрібними шматочками, перемішайте. Всі інгредієнти для соусу перебиваємо в блендері до однорідної консистенції. Черемшу з томатами викладаємо у глибоку тарілку, поливаємо соусом та посипаємо пармезаном.