Весняні салати з черемші

Черемша за зовнішнім виглядом нагадує конвалію, за смаком схожа на молодий часник, а біологічно відноситься до роду цибулевих. Справжня назва черемші – цибуля переможна, іноді її називають ведмежою цибулею, левурдою та дикою цибулею. Ця рослина славиться своїми корисними властивостями, зокрема потужними антибактеріальними і антисептичними, бактерицидними діями, а також вітамінним складом.

Черемша поширена в країнах Європи, з диким часником прийнято пекти пироги і хліб, а також додавати в салати та гарячі страви. Я пропоную спробувати черемшу приготувати у «свіжому вигляді», а саме у якості салату.

Рецепт 1.

Інгредієнти:

  • Черемша 1 пучок
  • Варені яйця 3 шт.
  • Сир горгонзола 100 г
  • Вершки 100 г
  • Лляна або кунжутна олія 20 г
  • Сіль, перець

Вершки з сиром горгонзола доводимо до кипіння, помішуючи. Потім охолоджуємо до консистенції мусу. Черемшу нарізаємо соломкою і заправляємо олією. Варені яйця розрізаємо на 4 частини.

Видача: за допомогою круглої форми викладаємо спершу сирний мус, потім черемшу і яйця.

Рецепт 2.

Інгредієнти:

  • Черемша 1 пучок
  • Редис 150 г
  • Помідор пікаділлі 150 г
  • Сир пармезан 20 г
  • Для соусу: бальзамічний соус, оливкова олія, мед, гірчиця в зернах

Овочі і черемшу нарізаємо довільними, але не дрібними шматочками, перемішайте. Всі інгредієнти для соусу перебиваємо в блендері до однорідної консистенції. Черемшу з томатами викладаємо у глибоку тарілку, поливаємо соусом та посипаємо пармезаном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *