Великодні Пасочки від Mon Chef Restaurant

Випікання пасок в Галичині завжди було священним дійством. Ритуал випікання великодньої паски був надзвичайним:Випікання пасок в Галичині завжди було священним дійством. Ритуал випікання великодньої паски був надзвичайним: «Жінки колись дотримувалися особливої традиції при замісі тіста. У той час не смів ніхто прийти до хати, бо тісто могло не вдатися. Господиня вбирала чисту сорочку і довго мила руки. Усе, що робила, робила з молитвою… Якщо паска вдавалася, то була гордість господині на все село. …Паски випікали тільки круглої форми: що більша паска, то дужче гордився сам господар, який радо ніс її на рушнику до посвячення».
Традиції зберігались з року в рік. Рецепти передавались з покоління в покоління.Та час не стоїть на місці.  Тепер Пасочки прикрашають різними поливками та декором. Рецептів можна знайти безліч: від простих-до надскладних.  А на вітринах яскраво дефілюють різноманітні пасочки,які так і манять своїм виглядом.А що,як спекти традиційну пасочку,але за особливим французьким рецептом? Цікаво? Коли я жив та працював у Франції-то знайшов декілька цікавих рецептів. Ось один з них:

Інгредієнти на 3 паски (діаметром 14 см, 10 см та 8 см):

• 500 г борошна;

• 70 г цукру;

• 100 г молока (27-29*С)

• 20 г свіжих дріжжів;

• 250 г яєць;

• 175 г вершкового масла кімнатної Т;

• 7 г солі;• 150 г родзинок, в’яленої журавлини, вишень (можна настояти в ромі);

Глазур:

• 220-250 г цукрової пудри;

• 1 білок;• лимонний сік.
1. В чашу міксера з насадкою гак для дріжджового тіста (або миска+аналогічна насадка на ручному міксері) помістити борошно, цукор, молоко, дріжді і 100 г яєць*, вимішувати 15 хв (тісто має відходити від стінок посуди).

2. Додати решта яєць, масло та сіль, вимішуємо хвилин 12, потім додаємо родзинки, вимішуємо, щоб вони рівномірно розподілилися. Тісто помістити в чисту миску та дати підійти в теплому місці близько години, поки не збільшиться вдвічі.

3. Тісто накрити плівкою та поставити в холодильник на 2-3 години (воно має збільшитися у 2 рази). Дістати, знову замісити руками, накрити плівкою та помістити в холодильник на ніч.

4. Зранку дістати тісто, сформувати вироби (розподіляємо по формах на 1/2, змащених маслом). Даємо підійти біля 1,5 годин (в мене було холодно і тісто підходило майже 3 години), верхівку змастити жовтком збитим з 1 ст.л. молока, пекти 35-45 хв (всі духовки різні, орієнтуйтеся на свою духовку) при Т 180*С. Колір готового виробу золотистий, паличка виходить суха, якщо проткнути паску. Обережно дістати з форми та дати охолонути на решітці.

5. Пудру розтираємо з білком в пасту, додаємо лимонний сік, ретельно перемішуючи до портібної консистенції. Поливаємо паски, прикрашаємо за бажанням.

А в мене для Вас чудово новина. Ми вирішили подбати про Вас та підготували спеціальну пропозицію : Ви можете придбати наші чудові, авторські пасочки . Вартість пасочки 150 гривень/ 450 грам.Чекаємо Вас!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *