Інгредієнти
- щіпка шафрану
- філе пікші – 500 г
- лавровий лист – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- біле сухе вино – 200 г
- помідори – 1 кг
- мідії свіжоморожені – 300 г
- оливкова олія – 5 ст. л.
- філе морського окуня – 500 г
- дрібна риба – 700 г
- часник – 3 зубчики
- порошок чилі – 0,5 ч.л.
- гілочка свіжого чебрецю – 2 шт.
- французький багет – 1 шт.
- сіль за смаком
Для соусу:
- паста томатна – 1 ст. л.
- перець червоний, мелений – 0,5 ст. л.
- майонез домашній – 150 г
- часник – 2 зубчики
Приготування
Цибулю і часник очистити та подрібнити. Добре вимити чебрець, просушити та розібрати на листочки. Помідори вимити, зробити зверху хрестоподібний надріз, обшпарити окропом і зняти з них шкірку, нарізати невеликими кубиками.
Розігріти в каструлі 2 ст. л. оливкового масла. Покласти цибулю і часник і обсмажувати 5 хв. до м’якості. Додати помідори і вилити вино – готувати на маленькому вогні, поки вино не випарується. Покласти в каструлю лавровий лист, чебрець, шафран і порошок чилі. Влити 600 мл води, розмішати, довести до кипіння.
Ретельно почистити дрібну рибу та видалити зябра, вимити і додати в каструлю. Варити на невеликому вогні 1 годину, не розмішуючи.
Через сито процідити суп в чисту каструлю.
Мідії і креветки заздалегідь розморозити, опустивши їх в миску з холодною водою (якщо креветки в панцирі, їх необхідно очистити). Рибне філе вимити і нарізати шматочками. Додати мідії, креветки і рибу в каструлю з супом і варити 20 хв.
Зробити соус: часник очистити і подрібнити. Змішати з майонезом, червоним перцем і томатною пастою. Багет розрізати на шматки і обсмажити в тостері або духовці. Змастити соусом. Буйабес розлити по тарілках. Подавати з часниковими тостами.
Нехай смакує!