Буйабес

Інгредієнти

  • щіпка шафрану
  • філе пікші – 500 г
  • лавровий лист – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • біле сухе вино – 200 г
  • помідори – 1 кг
  • мідії свіжоморожені – 300 г
  • оливкова олія – ​​5 ст. л.
  • філе морського окуня – 500 г
  • дрібна риба – 700 г
  • часник – 3 зубчики
  • порошок чилі – 0,5 ч.л.
  • гілочка свіжого чебрецю – 2 шт.
  • французький багет – 1 шт.
  • сіль за смаком

Для соусу:

  • паста томатна – 1 ст. л.
  • перець червоний, мелений – 0,5 ст. л.
  • майонез домашній – 150 г
  • часник – 2 зубчики

Приготування

Цибулю і часник очистити та подрібнити. Добре вимити чебрець, просушити та розібрати на листочки. Помідори вимити, зробити зверху хрестоподібний надріз, обшпарити окропом і зняти з них шкірку, нарізати невеликими кубиками.

Розігріти в каструлі 2 ст. л. оливкового масла. Покласти цибулю і часник і обсмажувати 5 хв. до м’якості. Додати помідори і вилити вино – готувати на маленькому вогні, поки вино не випарується. Покласти в каструлю лавровий лист, чебрець, шафран і порошок чилі. Влити 600 мл води, розмішати, довести до кипіння.

Ретельно почистити дрібну рибу та видалити зябра, вимити і додати в каструлю. Варити на невеликому вогні 1 годину, не розмішуючи.

Через сито процідити суп в чисту каструлю.

Мідії і креветки заздалегідь розморозити, опустивши їх в миску з холодною водою (якщо креветки в панцирі, їх необхідно очистити). Рибне філе вимити і нарізати шматочками. Додати мідії, креветки і рибу в каструлю з супом і варити 20 хв.

Зробити соус: часник очистити і подрібнити. Змішати з майонезом, червоним перцем і томатною пастою. Багет розрізати на шматки і обсмажити в тостері або духовці. Змастити соусом. Буйабес розлити по тарілках. Подавати з часниковими тостами.

Нехай смакує!



Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *