Буйабес – легенда французької кухні

Історично буябес був традиційною стравою марсельських рибалок. Спочатку це була досить проста і дешева страва. Однак, завдяки розвитку туризму на середземноморському узбережжі Франції вона згодом набула популярності.

Інгредієнти:

  • Томати свіжі 2шт
  • Цибуля половина
  • Стебло селери 1 шт.
  • Морква 100 г
  • Чилі 1 шт.
  • Часник 2 зубці
  • Морепродукти: креветки (100 г), мідії в ракушці (6 шт.), філе лосося (100 г), філе палтуса (100 г)
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

Томати перебиваємо в блендері , доводимо до кипіння та пропускаємо через сито. Далі палтус, лосось, селера, цибуля, морква – все кидаємо в каструлю та варимо бульйон протягом 30 хвилин. Води нам потрібно буде десь 500 г.  В кінці додаємо креветки. Витягуємо всі інгредієнти та переціджуємо бульйон через сито.

Очищаємо мідії та обсмажуємо в сотейнику. Нарізаємо дрібним кубиком часник, чилі і додаємо до мідій.  Пізніше додаємо частину бульйону і попередньо підготовлені томати. Доводимо все до кипіння та заправляємо спеціями. І наостанок додаємо лосось, палтус, креветки та селеру та кип’ятимо ще приблизно 30 секунд.

Готово!

Порада: перед вживанням додайте трошки фрешу з лайму.

Хай смакує!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *